Trends: Povestea unui brand Fabricat în România Trends: Povestea unui brand Fabricat în România
Călătoria Antinevralgic a început în anii ’60 de la Uzina de Medicamente Bucureşti, actuala fabrică Zentiva, o companie Sanofi. Un moment important din istoria... Trends: Povestea unui brand Fabricat în România

Călătoria Antinevralgic a început în anii ’60 de la Uzina de Medicamente Bucureşti, actuala fabrică Zentiva, o companie Sanofi.

Un moment important din istoria produsului a fost anul 1996, când s-a înlocuit formula chimică a Antinevralgic, conform unei decizii a Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Astfel, fenacetina a fost înlocuită de paracetamol, un principiu activ cu proprietăţi terapeutice dovedite.

În anul 1997, marca a fost înregistrată la OSIM, iar în 2000 s-au introdus blisterele ca formă de ambalare, care asigură o stabilitate mai bună.

Anul 2008 a însemnat o revitalizare a brandului printr-o campanie de comunicare neconvenţională pentru un produs tradiţional, respectiv promovarea prin outdoor: panotaj şi mijloace de transport în comun.

În 2011, s-a reînceput comunicarea TV sub sloganul „Combate cu cap durerea de cap”. Anul 2013 va rămâne unul marcant în istoria brandului, prin lansarea Antinevralgic Forte, o soluție terapeutică pentru dureri de cap intense și migrene.

În 2014, călătoria brandului tradiţional românesc de analgezice a continuat cu noi ambalaje pentru cele două produse Antinevralgic P şi Antinevralgic Forte.

Astăzi, Antinevralgic este cel mai utilizat analgezic românesc sub formă de comprimate, eliberat fără rețetă (în unități, conform IMS MAT Decembrie 2014). Povestea merge mai departe!

Infografic Antinevralgic

 • Sofica Mihaela

  03/04/2015 #1 Author

  Produsul este atat de bine intiparit in mintea romanilor, incat, la fiecare durere de cap, ai sa primesti din partea interlocutorului, binecunoscutul raspuns “ia un antinevralgic!”. Si eu, ca multi romani, am tot timpul in casa o cutie de antinevralgic forte, pentru momentele in care am migrene si cunosc eficienta medicamentului.

  Reply

 • Goia Ana Maria

  03/04/2015 #2 Author

  Felicitari si mult succes 🙂

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.