Mercedes-Benz va lansa un pick-up de dimensiuni medii Mercedes-Benz va lansa un pick-up de dimensiuni medii
Până la sfârșitul acestui deceniu, Mercedes-Benz își va extinde portofoliul de produse, lansând primul pick-up al unui producător auto premium. Datorită versatilității, utilizărilor sale... Mercedes-Benz va lansa un pick-up de dimensiuni medii

Până la sfârșitul acestui deceniu, Mercedes-Benz își va extinde portofoliul de produse, lansând primul pick-up al unui producător auto premium. Datorită versatilității, utilizărilor sale multiple, precum și sarcinii utile de aproape o tonă, autovehiculele de tip pick-up sunt populare peste tot în lume și de aceea potențialul lor de vânzare este unul ridicat.

„Modelul pick-up Mercedes-Benz va contribui cu succes la atingerea țintelor de creștere globală”, spune Dr. Dieter Zetsche, Președintele Consiliului de Administrație Daimler AG și Manager Mercedes-Benz Cars. „Vom intra pe acest segment de piață cu identitatea noastră distinctă de brand și cu toate atributele specifice tuturor autovehiculelor noastre: siguranță, confort, putere și valoare.”

Volker Mornhinweg, Head of Mercedes-Benz Vans, adaugă: „Ca parte a strategiei noastre ‘Mercedes-Benz Vans se extinde global’, pick-up-ul este autovehiculul ideal pentru extinderea internațională a portofoliului nostru de produse cu un nou model.”

Un segment promițător cu potențial la nivel global

Segmentul de pick-up de dimensiuni medii trece în acest moment printr-o transformare globală. Din ce în ce mai multe pickup-uri sunt folosite în scopuri personale, iar utilizatorii comerciali, dar și cei privați, solicită din ce în ce mai mult autovehicule care să aibă dotări și specificații similare cu autoturismele.

Mercedes-Benz este primul producător auto premium care răspunde acestei schimbări din piață, dezvoltând propriul său pick-up. Un exemplu similar este introducerea Clasei M acum 20 de ani. Primul SUV dezvoltat de un producător auto premium, Clasa M a redefinit total segmentul din care face parte.

Noul Mercedes-Benz pick-up va fi destinat inițial piețelor din America Latină, Africa de Sud, Australia și Europa, toate acestea înregistrând creșteri susținute de vânzări pe acest segment.

Mercedes-Benz Vans: Centru de competență pentru autovehicule folosite în scop privat, dar și comercial

Echipa Mercedes-Benz Vans este responsabilă pentru dezvoltarea noului model. Cu o experiență de mulți ani în dezvoltarea, producerea și vânzarea autovehiculelor atât către clienți privați, cât și către clienți comerciali, divizia Vans a Mercedes-Benz este cea mai potrivită pentru a intra pe segmentul de pick-up de dimensiuni medii și pentru a lansa un Mercedes-Benz pick-up pe piață, o premieră în istoria companiei. Modelele existente în portofoliu demonstrează că Mercedes-Benz Vans dispune de un nivel ridicat de experiență, necesar pentru a răspunde cerințelor clienților, atât persoane fizice, cât și juridice.

„Putem răspunde cu succes cerințelor clienților care caută un autovehicul ce oferă un grad ridicat de utilitate, dar are în egală măsură confortul, siguranța și design-ul unui autoturism Mercedes-Benz”, spune Mornhinweg. „Vom realiza design-ul primului nostru pick-up în concordanță cu această rețetă de succes.”

 • Enea Daniela

  02/04/2015 #1 Author

  Un model superb !

  Reply

 • Sofica Mihaela

  03/04/2015 #2 Author

  Daca imaginea publicata in articol reprezinta cu adevarat pick-up-ul ce va iesi pe piata, nu am cum sa nu remarc imbinarea absolut remarcabila intre design-ul clasic si cel modern, dat de o aerodinamica performanta, acest lucru facand trimitere la ideea de “intoarcere la origini”. Si de aceasta data, Mercedes reuseste sa surprinda si sa faca un pas in avans in raport cu celalti jucatori de pe piata. Aceasta continua dinamica a celor de la Mercedes i-a facut sa ramana un brand de prima mana in domeniu.

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.