Cum funcționează publicitatea pe YouTube și care sunt cele mai populare canale Cum funcționează publicitatea pe YouTube și care sunt cele mai populare canale
Pe YouTube există un sistem de publicitate bazat pe licitație între advertiseri și relevanța reclamei, dar care ia în considerare și timpul de vizionare... Cum funcționează publicitatea pe YouTube și care sunt cele mai populare canale

Pe YouTube există un sistem de publicitate bazat pe licitație între advertiseri și relevanța reclamei, dar care ia în considerare și timpul de vizionare a unei reclame de către utilizatori. Piața este în creștere și advertiserii încă nu au o prezență agresivă, iar astfel se ajunge la un cost per vizionare de către o persoană și la 0,03 euro, susține Marius Lăzărescu, director și fondator al agenției de marketing online Today’s.

Dacă aceasta vede doar 5 secunde din videoclip și trece peste reclamă, cei care au difuzat-o nu plătesc nimic. Costul publicității pe YouTube apare doar când există engagement și utilizatorii vizionează reclame.

Cât despre cei care își fac publicitate pe YouTube, cele mai populare domenii sunt cel bancar, de sănătate (spitale private), electro-IT și bunuri de larg consum (băuturi, mâncare etc.). Nu sunt omise nici segmentele fashion sau auto. La capătul celălalt este publicul, compus majoritar din bărbați (52%), iar 50% din oameni au peste 34 de ani și 9% au peste 45 de ani.

Care este noua televiziune a românilor? Câte milioane se uită și cine sunt „telespectatorii”

Cel mai popular canal de YouTube din România este cel al casei de discuri Cat Music, cu peste 1,4 milioane de abonați.

Mikey Hash, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, are un canal cu peste 700.000 de abonați, iar CreativeMonkeyzArmy completează topul cu aproximativ 540.000 de fani. Canalele Bianca Adam și Zmenta Mihai au circa 480.000 de abonați.

 • Sofica Mihaela

  03/04/2015 #1 Author

  Publicitatea este cel mai veritabil instrument de comunicare a oricarei activitati, aceasta necunoscand frontiere legate de loc, timp si spatiu. Youtube.com nu avea cum sa ramana insensibila la un asemenea fenomen, tinand cont de faptul ca, in fiecare secunda, aceasta platforma e accesata de un numar absolut impresionant de useri.

  Reply

 • Eric Victor

  03/04/2015 #2 Author

  Nu am inteles niciodata rolul publicitatii pe youtube. Mi se pare o prostie sa fiu deranjat in toiul melodiei de nu stiu ce reclama!! Urasc dar daca se face bani !!!…..

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.