Philips Lighting vrea să lumineze România cu LED-uri Philips Lighting vrea să lumineze România cu LED-uri
Imaginaţi-vă o lume cu spaţii interioare şi exterioare frumos iluminate, în care fiecare punct luminos oferă o lumină de calitate, dar este şi conectat... Philips Lighting vrea să lumineze România cu LED-uri

Imaginaţi-vă o lume cu spaţii interioare şi exterioare frumos iluminate, în care fiecare punct luminos oferă o lumină de calitate, dar este şi conectat la un sistem inteligent. Philips Lighting dedică anul 2015 – Anul Internaţional al Luminii – soluţiilor de iluminat inteligente care se regăsesc sub umbrela Connected Lighting și își propune să promoveze iluminatul cu LED ca soluţie eficientă din punct de vedere energetic pentru toate tipurile de aplicaţii.

Compania susţine iluminatul inteligent, soluţia modernă pentru creşterea eficienţei energetice, prin dezvoltarea proiectelor inovatoare de iluminat şi tehnologii revoluţionare de control al luminii. Acest subiect a fost dezbătut în cadrul unui eveniment organizat de companie într-un cadru inedit, o galerie de artă contemporană iluminată de Philips.

Interesul companiei Philips pentru Connected Lighting s-a născut din dorinţa de a face lumea mai frumoasă şi durabilă prin inovaţie. Viziunea companiei Philips Lighting este ca până în 2025 să îmbunătăţească viaţa a peste 3 miliarde de oameni, concentrându-se pe creşterea eficienţei energetice a soluţiilor pentru iluminat public şi ambiental, promovând iluminatul cu LED ca soluţie eficientă din punct de vedere energetic pentru toate tipurile de aplicaţii.

Anul 2015 în viziunea Philips Lighting înseamnă tehnologii inovatoare de iluminat, cu accent pe artă şi bunăstarea oamenilor, pentru a asigura un consum redus de energie şi pentru a oferi siguranţă, Bogdan Balaci, Director General Philips Lighting.

Creşterea eficienţei energetice prin tehnologii de iluminat inteligent reprezintă un subiect de actualitate la nivel naţional şi european, dar şi la nivel global. Lumea are nevoie de mai multă lumină întrucât populaţia se află într-o creştere continuă, din ce în ce mai mulţi oameni îşi vor permite sisteme de iluminat, iar tot mai multe tipuri de aplicaţii au nevoie de lumină pentru a funcţiona.

Deşi România este stat membru al UE, există un număr de aproximativ 100.000 mii de gospodării ce nu sunt racordate la energie şi nu beneficiază de iluminat. De asemenea, sunt zone care nu sunt iluminate deloc sau care au nevoie de mai multă lumină (de exemplu, joncţiuni de autostrăzi şi intersecţii, anumite parcuri).

De asemenea, lumea are nevoie de lumină eficientă, soluţie durabilă pentru dezvoltarea societăţii, deoarece iluminatul reprezintă 19% din consumul total de energie, iar prin trecerea la LED se poate reduce acest consum cu cel putin 8% la nivel global. Mai mult, revoluţia LED-ului trebuie însoţită de tehnologiile inteligente de control al luminii, pentru a spori economia de energie până la 50-70%.

Acest tip de tehnologie se poate adapta la schimbările luminii naturale şi la nivelul de circulaţie stradală şi poate fi integrat cu programe software ce deservesc alte tipuri de servicii publice (spre exemplu, braodband, managementul traficului), oferind municipalităţilor platforme digitale de gestionare a serviciilor publice.

Pentru a răspunde provocărilor actuale şi pentru a se implica în evoluţia societăţii, Philips Lighting îşi propune să regândească societatea de mâine şi să modeleze viitorul iluminatului inteligent prin inovaţie şi tehnologii inteligente de control al luminii.

Sistemele de iluminat public de la Philips (City Touch) pot genera economii de energie semnificative,  cu până la 70% faţă de iluminatul convenţional şi pot reduce costurile de mentenanţă cu aproximativ 20%, oferind siguranţă şi bunăstare cetăţenilor.

Iluminatul cu LED produce schimbări pozitive majore spaţiilor interioare şi permite oamenilor să aibă control asupra luminii. Astfel, tehnologia Philips de control al luminii pentru clădirile de birouri este cu până la 80% mai eficientă decât sistemele convenţionale de iluminat.

În spaţiile de retail, Philips Green Store permite economii de energie de până la 35% prin utilizarea sistemelor conectate, la care se adaugă economii de aproximativ 40% datorită utilizării iluminatului cu LED. Acest tip de sistem îmbunătăţeşte atât eficienţa business-ului, cât şi experienţa consumatorilor.

Sistemele Philips de iluminat inteligent pentru spaţiile industriale permite creşterea eficienţei energetice cu până la 75%, reduce costurile de operare cu până la 6%, iar cercetările au arătat că sporirea nivelului de iluminare în astfel de medii poate reduce accidentele de muncă cu până la 52%.

Pentru iluminat ambiental, Philips a lansat în 2012 Hue – Personal wireless lighting. Philips Hue constă într-un kit de becuri LED RGB si un bridge wireless care permite controlul acestora. Comunicarea dintre acest punct de control şi becuri se face wireless, permitand integrarea în reţeaua locală şi controlul prin intermediul aplicaţiilor disponibile pentru platformele Android şi iOS.

Infografic Philips Lighting

 • Sofica Mihaela

  01/04/2015 #1 Author

  Eficienta vine si din consumul mult mai redus de energie electrica. Tarile civilizate au abordatd e mult iluminatul cu LED, lumina fiind mult mai puternica.

  Reply

 • Aluculesei Brindusa

  02/04/2015 #2 Author

  extraordinar,ma bucur enorm!

  Reply

 • Aghinitei Maria

  02/04/2015 #3 Author

  Lumina mai puternica, economica, dar este mai sanatoasa pt. ochi?

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.