Facebook lucrează la un nou Scrapbook, un feature dedicat utilizatorilor care au copii Facebook lucrează la un nou Scrapbook, un feature dedicat utilizatorilor care au copii
Gigantul din social media este în plin proces de dezvoltare și a inițiat testarea unui nou feature al serviciului Scrapbook, prin care utilizatorii pot... Facebook lucrează la un nou Scrapbook, un feature dedicat utilizatorilor care au copii

Gigantul din social media este în plin proces de dezvoltare și a inițiat testarea unui nou feature al serviciului Scrapbook, prin care utilizatorii pot alcătui albume foto. Noua versiune a serviciului va fi dedicată acelora dintre userii Facebook care au copii și le va oferi o unealtă simplă și eficientă pentru a ține într-un singur loc toate fotografiile celor mici, de la naștere până când încep să fie adolescenți.

În loc să le ofere copiilor un profil de sine stătător (vârsta limită de la care poți avea o pagină de Faceook este de 13 ani), Scrapbook va oferi posibilitatea de a strânge și stoca toate fotografiile într-un fișier dedicat și ușor de accesat.

În același timp, dacă părinții își doresc acest lucru, pot avea anumite setări de securitate pentru ca albumele să fie private, însă acestea pot fi foarte ușor distribuite și în rândul familiei sau ale prietenilor de pe Facebook.

“Mica noastră echipă a inițiat un sondaj printre părinții care își distribuie pe Facebook fotografiile copiilor și a aflat că 65% dintre aceștia tag-uiesc partenerul de viață în aceste fotografii pentru ca și apropiații acestuia să poată vedea acele inagini. Aceiași părinți ne-au spus că și-ar dori să poată strânge la un loc fotografiile copiilor postate de-a lungul anilor”, a declarat într-un comentariu din Newsromm-ul Facebook Dan Barak, product manager în cadrul companiei.

Pentru a face un album pentru copii, utilizatorii trebuie să intre pe profilul lor, să dea click pe About și apoi pe Family and Relationships. Acolo vor vedea o invitație pentru a crea un album și tot ce au de făcut este să dea click pe Get Started.

Dacă adăugat deja un copil pe profil, trebuie doar să apese pe Add Scrapbook lângă numele lui.

Noul feature al Facebook a fost lansat încă de ieri, 31 martie, în Statele Unite, fiind disponibil pe desktop, iPhone și Android.

scrapbook2_1

scrapbook3

 • Sofica Mihaela

  01/04/2015 #1 Author

  E o initiativa foarte buna sa avem un loc special unde sa putem posta poze cu copiii nostri sis a aiba acces la ele persoanele pe care le selectam noi.

  Reply

 • Eric Victor

  05/04/2015 #2 Author

  Nu mi se pare o idee buna ! Nu vad rostul unui asemenea album e care poti sa il creezi si tu!

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.