Ce mașini gonesc Vin Diesel și Paul Walker în “Furios și Iute 7” Ce mașini gonesc Vin Diesel și Paul Walker în “Furios și Iute 7”
După ce am văzut partea a VII-a din seria Furios și Iute am căutat repede pe Google să aflu câte ceva despre bolizii folosiți de băieți la filmări.... Ce mașini gonesc Vin Diesel și Paul Walker în “Furios și Iute 7”

După ce am văzut partea a VII-a din seria Furios și Iute am căutat repede pe Google să aflu câte ceva despre bolizii folosiți de băieți la filmări. Ce am aflat?

În seria Furios și Iute mașinile sunt precum caii pentru cowboy, sau săbiile pentru samurai. Sunt o extensie a eroilor noștri, și reprezintă personalitatea fiecăruia. În fiecare film s-a căutat să se aducă ceva nou, păstrându-se, în același timp, aceeași constantă: Brian va avea întotdeauna mașina rapidă, în timp ce Dom o va avea pe cea furioasă.

Special pentru al șaptelea capitol au fost tunate versiuni ale mașinilor, astfel încât Dom urma să aibă un DODGE CHARGER R/T din 1968, Letty un DODGE CHALLENGER SRT 392 din 2015, Roman, un CHEVY CAMARO Z/28 din 1968, Brian, un SUBARU WRXSTI din 2014, iar Tej, un JEEP RUBICON X din 2014.

Pentru scenele spectaculoase din Abu Dabi, capitala uneia din cele mai bogate țări din lume, protagoniștii au primit cele mai de top mașini exotice: Dom a primit un DODGE CHARGER roșu din 2015, Brian, un MCLAREN P1 albastru, Letty, un DODGE VIPER negru din 2014, un FERRARI 458 galben pentru Tej și un BUGATTI VEYRON alb din 2012 pentru Roman.

Dar adevărata bijuterie a secvențelor din Abu Dhabi este mult-râvnitul W MOTORS LYKAN HYPERSPORT, una din cele mai rapide mașini din lume, care poate atinge 380 km/oră și din care au fost produse în lume numai șapte exemplare în 2013.

Având dotări spectaculoase, cu aur alb, diamante și safire, exemplarul original e estimat la 3,5 milioane de dolari, așa că, evident, au fost folosite replici pentru cadrele “grele”, iar originalul a fost păstrat pentru prim planuri sau planuri strânse.

Dar în film apar și alte “bijuterii”, precum FORD GRAN TORINO din 1969, MAXIMUS ULTRA-CHARGER din 1968, estimată la un milion de dolari, PLYMOUTH BARRACUDA din anii ’70, o TOYOTA SUPRA din 1998, iar Statham a avut la dispozției un JAGUAR F-TYPE R din 2014, o MASERATI GHIBLI din 2014, un LAMBORGHINI AVENTADOR din 2010 și o ASTON MARTIN DB9 din 2008.

Cât despre film ce să vă spun. Mie mi-a plăcut, iar iubitorii seriei nu cred că îl vor rata. Cei care nu ați văzut primele părți… ce mai aștepați?

Distribuit de RO IMAGE 2000, în FURIOS ȘI IUTE 7, Vin Diesel, Paul Walker și Dwayne Johnson conduc distribuția care continuă aventurile din franciza care și-a clădit renumele pe viteză. Alături de ei îi vom revedea pe Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky și Lucas Black, favoriții fanilor din toată lumea, dar și figuri noi în franciză, precum Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey, Nathalie Emmanuel și Kurt Russell.

Capitolul al șaptelea al seriei de un succes fenomenal e regizat de James Wan după un scenariu de Chris Morgan, și e produs de Neal H. Moritz, Vin Diesel și Michael Fottrell.

Acum, Furios și Iute sosește pe marile ecrane ca o încununare a francizei. Este cel mai bun, mai spectaculos și mai ambițios film din serie de până acum. Pentru fiecare persoană din familia Furios și Iute – pentru cei de pe ecran, pentru cei din spatele camerelor de filmat, dar și pentru fanii din toată lumea, acesta e cu adevărat special.

f&f7

 • Sofica Mihaela

  01/04/2015 #1 Author

  Masinile au facut ca acest film sa fie extrem de cunoscut, devenind inclusiv subiect pentru jocurile video atat de mult apreciate de foarte multa lume. Evenimentul nefericit petrecut in perioada in care se faceau filmarile la seria 7, a facut ca acest film sa devina si mai cunoscut si asteptat. Multe dintre masinile care apar in acest film reprezinta visul oricarui impatimit de cai putere.

  Reply

 • Eric Victor

  06/04/2015 #2 Author

  Nu ma atrage nici o masina din seria asta si din pacate, nici seria de filme nu mi s-a parut exceptionala, dar frumos articol.

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.