Beauty Trends: Care sunt parfumurile preferate de românce Beauty Trends: Care sunt parfumurile preferate de românce
Sole Luxury Boutique, unul dintre cei mai mari retaileri de produse fashion şi de înfrumuseţare, susține că româncele preferă parfumurile dulci care denotă eleganţă... Beauty Trends: Care sunt parfumurile preferate de românce

Sole Luxury Boutique, unul dintre cei mai mari retaileri de produse fashion şi de înfrumuseţare, susține că româncele preferă parfumurile dulci care denotă eleganţă şi feminitate şi îşi aleg aromele în funcţie de brandul producător.

Indiferent de ocazie, parfumurile reprezintă un accesoriu de neînlocuit în outfit-ul oricărei femei, iar alegerea aromei potrivite  va determina încrederea în sine şi starea persoanei care îl poartă. În acest sens, conform parfumurilor pe care le folosesc, româncele se disting ca fiind femei elegante şi seducătoare,  pasionate de note fructate şi atrase de designul special al sticluţelor.

Potrivit Sole Luxury Boutique, femeile cheltuiesc, în medie, 200 lei pentru un parfum de cel puţin 50 ml şi se îndreaptă către note de vârf dulci, atent îmbuteliate în sticluţe delicate care poartă semnătura marilor parfumieri.

Astfel, în topul brandurilor preferate de românce se află parfumurile create de către producătorii francezi şi italieni, precum Christian Dior, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Versace şi Yves Saint Laurent. Preţul acestora porneşte de la 119,9 lei, iar notele de vârf relevă arome dulci datorită compoziţiei de iasomie, coacăze negre sau rodie.

„Având în vedere că niciunul dintre aceste branduri nu este un producător de cosmetice, ci case de modă, se pare că decizia româncelor se bazează pe renumele companiei la nivel mondial şi, indiferent de specializarea acestora, încrederea în brand este un factor extrem de important în comportamentul lor de achiziţie”, a declarat Angela Ţiboc, Director al Diviziei de Fashion&Lifestyle a Sole.

Dintre producătorii exclusivişti de cosmetice, Sole remarcă interesul româncelor pentru parfumurile Lancome, în special La vie est belle by Lancome, parfum lansat în 2012 care, prin combinaţia de Para, floare de portocal şi boabe de tonka, reprezintă o combinaţie echilibrată de frumuseţe, putere şi persistenţă.

„Femeile îşi doresc lucruri frumoase şi, din acest motiv,  parfumurile care sunt îmbuteliate într-o sticluţă delicată, în forme neconvenţionale ori accesorizate cu funde din dantelă sau diverse pandantive, sunt mult mai atractive pentru doamne şi domnişoare”, a completat reprezentanta companiei.

În acest sens, potrivit Sole Luxury Boutique, parfumurile semnate Nina Ricci se află printre cele mai vândute produse, întrucât acestea prezintă forme elegante şi ultra feminine. În topul preferinţelor pentru acest brand, se află parfumul Ricci Ricci, un sinonim pentru stil şi femininate prin notele sale florale de garoafă, gardenie, iris şi bujor.

Potrivit companiei, chiar şi în cazul parfumurilor bărbăteşti, achiziţiile se fac, în mare parte de către femei. Pentru a marca un moment important în viaţa partenerilor lor, femeile apelează la cadouri aromate. Astfel, atunci când dăruiesc parfumuri bărbăteşti, femeile înlocuiesc notele dulci cu arome lemnoase şi acvatice.

Astfel, printre cele mai comandate parfumuri pentru bărbaţi se numără  1 Million şi Invictus semnate Paco Rabanne, CK One marca Calvin Klein şi Cool Water al creatorului Zino Davidoff. În cazul acestora, femeile sunt dispuse să aloce bugete pornind de la 109.9 lei, până la peste 400 lei.

Sole_parfumuri_infografic

  • Sofica Mihaela

    01/04/2015 #1 Author

    Din punctul meu de vedere, la alegerea unui parfum, importante sunt alte aspecte: momentul la care e folosit parfumul: ziua sau seara (cel de zi trebuie sa fie un parfum fresh, casual, iar cel de noapte sa fie mai puternic si mai dulce), la fel si anotimpul (intr-un anotimp rece se va alege intotdeauna un parfum mult mai puternic si mai rezistent, intrucat caldura ambientala lipseste, iar intr-un anotimp cald, se pot folosi si parfumuri ceva mai soft, intrucat in contact cu caldura ambientala, aroma se va amplifica).

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.