Pe 1 Aprilie, PRO CINEMA sărbătorește ziua comediei Pe 1 Aprilie, PRO CINEMA sărbătorește ziua comediei
Pe 1 Aprilie, PRO CINEMA sărbătorește ziua comediei cum se cuvine! Păcală, unul dintre cele mai emblematice personaje ale comediei românești te așteaptă cu... Pe 1 Aprilie, PRO CINEMA sărbătorește ziua comediei

Pe 1 Aprilie, PRO CINEMA sărbătorește ziua comediei cum se cuvine! Păcală, unul dintre cele mai emblematice personaje ale comediei românești te așteaptă cu două super filme care au făcut istorie.

De ziua păcălelii, PRO CINEMA aduce telespectatorilor un personaj cinematografic de seamă al operelor lui Geo Saizescu. Pentru a celebra cum se cuvine sărbătoarea glumelor și a râsului, pe 1 Aprilie am pregătit 4 filme marca Geo Saizescu, maestrul comediilor românești!

Păcală este unul dintre eroii snoavelor populare românești, fiind extrem de cunoscut pentru umorul și istețimea sa. Totul este ascuns sub o mască de naivitate și simplitate. De fiecare dată, Păcală tratează personajele marcante din viața satului (popa, boierul, judecătorul) cu îndrăzneală și ironie usturătoare.

De 1 Aprilie, PRO CINEMA vine cu o ofertă specială: Eu, tu și Ovidiu (ora 16:30), Un surâs în plină vară (ora 18:30), Păcală (ora 20:30) și Păcală se întoarce (ora 23:15).

În semn de omagiu adus regizorului român, PRO CINEMA va difuza pe 1 Aprilie, de la 20:15, în avanpremieră și exclusivitate, un fragment din filmul documentar “Lumea lui Geo Saizescu”, un film despre viața maestrului, unul dintre cei mai mari regizori ai cinematografiei noastre.

„Documentarul Lumea lui Geo Saizescu este o incursiune în lumea fabuloasă a personajelor de film create și puse în valoare de Geo Saizescu. Mă bucur să simt că reîncepem să scoatem la lumină și să promovăm valorile național-culturale. Sper că generațiile noi să nu uite începuturile, să știe să-și aprecieze antecedenții, să-și îmbogățească spiritul din cultura autohtonă, să-și prețuiască  artiștii și mințile luminate care au crezut într-o națiune binecuvântată, demnă și măreață, a cărei definiție totuși, în termeni cinematografici ar fi tragi-comedia”, a declarat Cătălin Saizescu, fiul lui Geo Saizescu.

PRO CINEMA, adresat în exclusivitate iubitorilor de film, îşi consolidează oferta de filme, venind cu o selecţie variată de titluri, iar serile PRO CINEMA ii aduc telespectatorului două filme, zilnic, în prime time.

PRO CINEMA

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.