Diferenţe culinare: După ce se omoară bulgarii şi ungurii, dar nu se ating românii Diferenţe culinare: După ce se omoară bulgarii şi ungurii, dar nu se ating românii
Preferinţele culinare ale românilor sunt destul de asemanătoare, în general, cu cele ale vecinilor din Ungaria şi Bulgaria, cu pizza şi noodles chinezeşti în... Diferenţe culinare: După ce se omoară bulgarii şi ungurii, dar nu se ating românii

Preferinţele culinare ale românilor sunt destul de asemanătoare, în general, cu cele ale vecinilor din Ungaria şi Bulgaria, cu pizza şi noodles chinezeşti în top. Există însă două bucătării pe cât de iubite de vecini, pe atât de evitate în România: sushi şi preparatele raw-vegane, potrivit foodpanda, platforma de comenzi de mâncare prezentă în toate cele trei ţări.

Datele foodpanda.ro arată că preparatele de nişă, precum cele raw-vegane (alimente nepreparate termic) sau sushi, vedeta bucătăriei japoneze, sunt printre cele mai puţin comandate de gurmanzii români, unul din motive fiind, pe lângă gustul neobişnuit, şi preţul ridicat prin comparaţie cu altele. În cazul foodpanda, comanda medie pentru sushi se ridică la 150 lei, respectiv 50 lei pentru preparatele neprocesate termic.

La polul opus, în Bulgaria şi Ungaria, sushi-ul este cel mai comandat preparat prin intermediul platformei foodpanda.

„În România, sushi-ul este comandat, preponderent, în Bucureşti, în special în zona de centru şi nord. Zonele de livrare arată foarte clar că este un preparat popular în special în rândul clienţilor cu un nivel de trai ridicat, majoritatea antreprenori sau angajaţi ai corporaţiilor”, explică Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

În afara acestei diferenţe clare de gusturi între români şi vecinii noştri cei mai apropiaţi, Radu Bălăceanu afirmă că bulgarii şi ungurii au preferinţe culinare asemănătoare cu ale noastre, fiind mari amatori de pizza, mâncare chinezească şi tradiţională.

foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu peste 400 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați și Sibiu, fiind lider de piață pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.

  • Eric Victor

    03/04/2015 #1 Author

    La romani mancarurile traditionale vor predomina oricat de occidentali am incerca sa fim!!! O sarma nu are acelasi gust cu un sushi!

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.