Unde ne petrecem sărbătorile pascale? Ce destinații de vacanță aleg românii Unde ne petrecem sărbătorile pascale? Ce destinații de vacanță aleg românii
Din datele recente ale agenției de turism Christian Tour, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, se observă o... Unde ne petrecem sărbătorile pascale? Ce destinații de vacanță aleg românii

Din datele recente ale agenției de turism Christian Tour, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, se observă o semnificativă creștere a numărului turiștilor români care doresc să-și petreacă mini concediul de Paște în destinații externe mai îndepărtate, precum Dubai și Israel. Totodată, a crescut și numărul celor care vor să-și petreacă Paștele în România, descoperind tradițiile din cele mai frumoase zone ale țării.

Conform reprezentanților Christian Tour, față de 2014, numărul românilor care aleg să petreacă minivacanța de Paște într-o destinație autohtonă a crescut cu 20%.

“Cele mai populare sunt stațiunile de pe Valea Prahovei, Brașovul, cetățile fortificate din sudul Transilvaniei, nordul Moldovei, dar și stațiunile climaterice precum Băile Felix, Covasna, Băile Herculane și Slănic Prahova. De altminteri, o minivacanță petrecută în aceste locuri este și cea mai accesibilă din oferta Christian Tour, având prețuri de la 465 lei/persoană (Predeal), de la 446 lei/persoană (Sinaia) și de la 359 lei/persoană (Slănic Moldova). Astfel de destinații sunt favoritele familiilor cu copii”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Pe de altă parte, în 2015, numeroși turiști români au ales pentru minivacanța de Paște destinații mai îndepărtate și mai speciale. Prețul unui sejur în Dubai de opt zile în perioada Paștelui pornește de la la 525 euro/persoană, iar prețul Croazierei Brizele Mediteranei, de opt zile, de la 599 euro, iar toate locurile oferite de Christian Tour în perioada Paștelui sunt deja sold-out. Mai mult, potrivit reprezentanților Christian Tour, turiștii români optează în general pentru hoteluri de patru și cinci stele.

Aflați aici mai multe detalii despre tendințele din travel.

Totodată, în 2015, așa cum se observa și în sezoanele anterioare, interesul pentru Israel în perioada sărbătorilor pascale este unul foarte crescut. Cu aproximativ 300 – 350 euro/persoană, turiștii români pot  beneficia de un circuit de cinci – șase zile în această țară.

Dacă Dubaiul și croaziera pe Mediterana se detașează în 2015 la capitolul sejururi noi, preferințele românilor în ce privește Grecia nu s-au schimbat față de anii trecuți. De aceea, primele chartere Christian Tour pleacă din România în perioada sărbătorilor pascale, îndreptându-se către Insula Rodos (prețul unui sejur pornind de la 321 euro/persoană) și Insula Creta (de la 339 euro/persoană). De asemenea, foarte căutate rămân programele Senior Voyage de opt zile cu plecare în perioada Paștelui, în destinații din Italia (de pildă, Toscana, de la 345 euro/persoană), Spania, Franța și Elveția (de la 420 euro/persoană).

 • Sofica Mihaela

  01/04/2015 #1 Author

  Sunt convinsa de frumusetea locurilor din alte pari, dar eu pentru familia mea, de sarbatorile de Pasti, prefer sa mergem la e pensiune de la noi din tara, sa mananc mancare cu specific acestei sarbatori si sa merg noaptea la Biserica.

  Reply

 • Eric Victor

  06/04/2015 #2 Author

  Prefer sarbatorile sa le fac in sanul familiei, cel putin primele doua zile. Nu stiu , nu vad sarbatorile fara caldura si rasetele familiei adunate la aceeasi masa! Dupa aceea, merge o mica vacanta in toscana!!!

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.