Aveți cont pe Gmail? În curând veți plăti facturile din mail. Cel puțin așa se zvonește Aveți cont pe Gmail? În curând veți plăti facturile din mail. Cel puțin așa se zvonește
În ziua de azi, marea majoritate a clienților companiilor de utilități sau ai operatorilor telecom au ales să primească facturile lunare pe mail. Nu... Aveți cont pe Gmail? În curând veți plăti facturile din mail. Cel puțin așa se zvonește

În ziua de azi, marea majoritate a clienților companiilor de utilități sau ai operatorilor telecom au ales să primească facturile lunare pe mail. Nu este doar o cerință a lor, chiar și furnizorii de servicii mizând pe digitalizare și reamintind constant disponibilitatea acestei opțiuni.

Și chiar este mai ușor. În orice moment al zilei, oriunde ne-am afla, avem în telefonul mobil toate datele de care avem nevoie pentru a face plăți.

Însă cei de la Google vor să meargă puțin mai departe, iar contul de mail să nu mai fie un simplu canal de primire al facturilor. Potrivit jurnaliștilor Re/Code, compania lucrează la un nou serviciu, denumit Pony Express, care le va permite utilizatorilor să efectueze plata facturilor direct din contul de Gmail. Conform unui document care a ajuns în mâinile celor de la Re/Code, serviciul ar urma să fie disponibil din al patrulea trimestru al acestui an (se pare că serviciul va fi disponibil, pentru început, doar în SUA). Însă cum va funcționa, concret, Pony Express?

Un utilizator de Gmail ar urma să dea informațiile personale, precum numele, adresa, CNP-ul, unei terțe părți pentru ca aceasta să valideze identitatea. Pentru început, vor fi necesare şi date de pe cardul utilizatorului.

Potrivit documentului primit de Re/Code, se pare că Google se va alia cu alte companii care vor trimite facturile în numele furnizorilor de servicii, precum companiile de asigurări, cele de telecom sau de utilități.

pony express google

Odată ce utilizatorul este autentificat, va putea primi facturi prin Gmail sau în noua aplicație de email, Inbox, noutatea venind din faptul că facturile vor fi stocate într-un folder special creat în Pony Express. Utilizatorii vor putea apoi să selecteze feature-ul de plată direct din aplicație folosind un link către contul bancar.

În plus, Pony Express le va permite utilizatorilor să share-uiască facturile cu alți useri de Gmail (există posibilitatea de a automatiza procesul, utilă mai ales pentru cei care împart costurile cu altcineva). O altă trăsătură a serviciului permite afișarea informațiilor de customer service pentru un anumit furnizor, în cazul în care avem nevoie să contactăm compania.

Așteptăm cu interes lansarea serviciului și suntem curioși dacă va ajunge şi în ţara noastră şi modul în care va funcționa aici. Avantajul gigantului tech ar fi major odată cu lansarea Pony Express. Google are peste o jumătate de miliard de utilizatori de Gmail în întreaga lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.