Pinterest valorează 11 miliarde de dolari după o rundă de finanțare record Pinterest valorează 11 miliarde de dolari după o rundă de finanțare record
Site-ul și aplicația mobilă de photo-sharing Pinterest, unul dintre cele mai populare servicii din  întreaga lume, a primit o nouă finanțare în valoare de... Pinterest valorează 11 miliarde de dolari după o rundă de finanțare record

Site-ul și aplicația mobilă de photo-sharing Pinterest, unul dintre cele mai populare servicii din  întreaga lume, a primit o nouă finanțare în valoare de 367 de milioane de dolari, valoarea de piață a companiei fiind în acest moment de 11 miliarde de dolari, scrie Business Insider.

În plus, potrivit informațiilor financiare raportate de companie, Pinterest ar mai putea strânge alte fonduri, în valoare de  208 milioane de dolari. Potrivit informațiilor vehiculate în presa internațională, în noua rundă de finanțare s-au implicat și noi investitori, finalizarea documentelor fiind estimată a se finaliza în următoarele săptămâni.

Cert este faptul că noile fonduri aduse de companie vor dubla valoarea de piață a acesteia (în luna mai a anului trecut, Pinteres a strâns 200 de milioane de dolari, valoarea companiei fiind de circa 5 miliarde de dolari).

De la fondarea sa, în 2009, Pinteres a reușit să atragă din partea investitorilor strategici peste 760 de milioane de dolari, în șapte runde de finanțare.

La o valoare de piață de 11 mld. de dolari, Pinterest va intra în galeria de aut a companiilor tech, alături de chinezii de la Xiaomi – 46 mld. dolari -, Uber – 41,2 mld. dolari -, sau Snapchat – 15 mld. dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.