New Trends: Vodafone introduce un standard minim pentru concediul de maternitate New Trends: Vodafone introduce un standard minim pentru concediul de maternitate
Vodafone devine una dintre primele companii multinationale care adopta un standard minim obligatoriu pentru concediul de maternitate, pentru diviziile sale. Legislatia din Romania este printre... New Trends: Vodafone introduce un standard minim pentru concediul de maternitate

maternomicsVodafone devine una dintre primele companii multinationale care adopta un standard minim obligatoriu pentru concediul de maternitate, pentru diviziile sale. Legislatia din Romania este printre cele mai ofertante pentru angajate, iar de acum acestea se pot bucura de un standard unitar in toate diviziile Vodafone din alte tari.

Vodafone a anuntat, astazi, ca este una dintre primele companii din lume care introduce un standard unitar, minim, privind concediul de maternitate. Pana la sfarsitul anului 2015, femeile care lucreaza in cadrul Vodafone, indiferent de nivel, in 30 de divizii in care Vodafone are operatiuni, situate in Africa, Orientul Mijlociu, regiunea Asia-Pacific, Europa si SUA vor primi un concediu de maternitate platit integral, de 16 saptamani, sau mai mult, daca legislatia locala este mai avantajoasa, precum si posibilitatea de lucru cu norma intreaga de 30 de ore pe saptamana, timp de sase luni, daca intoarcerea se efectueaza in termen de sase luni de la nasterea copilului.

Legislatia din Romania prevede acordarea unui numar de 126 de zile pentru concediul de maternitate,  ceea ce acopera deja beneficiile incluse in standardul unitar minim introdus de Vodafone. Noua politica a grupului aduce beneficii angajatelor romane care aleg sa lucreze in cadrul Vodafone, in alte tari in care Grupul este activ.

“Vodafone  incurajeaza diversitatea, iar implementarea unei politici globale privind concediul de maternitate in cadrul companiei subliniaza intocmai acest aspect. Legislatia din acest domeniu difera de la o tara la alta, reglementarile din Romania fiind printre cele mai generoase din lume. Beneficiul real pentru angajatele noastre consta intr-un  standard unitar comun, valabil in toate tarile, accesibil tuturor colegelor din Romania care aleg sa lucreze in alte tari, in cadrul Vodafone”

Ana Alexe, Director, Customer Operations, Vodafone Romania

Cu exceptia  Organizatiei Natiunilor Unite, numarul organizatiilor la nivel mondial – cu atat mai mult cel al companiilor multinationale – care au adoptat politici similare ce reglementeaza standardul minim de beneficii pentru maternitate este unul redus. In timp ce o parte din diviziile Vodafone ofera deja conditii avantajoase pentru femeile care nasc, ce vor ramane valabile si de acum incolo, noua politica globala a companiei privind concediul de maternitate va determina o schimbare pozitiva pentru mii de femei care lucreaza in cadrul Vodafone, in tari ce nu au reglementari legale sau au o legislatie deficitara privind acordarea sprijinului necesar in perioada concediului de maternitate.

“In epoca moderna a mediului de afaceri global, disponibilitatea unui standard unitar minim in toate tarile in care compania noastra opereaza usureaza capacitatea femeilor de a lucra in mai multe tari si echilibreaza conditiile de munca. Decizia noastra de a lua masuri si de a inova in acest domeniu va influenta in bine viata a mii de femei care lucreaza in cadrul companiei”

Arun Krishnamurthy, Human Resources Director, Vodafone Romania

In cadrul Vodafone Romania, femeile ocupa 47 % dintre pozitiile de management, respectiv 53% din totalul angajatilor.

“Prea multe femei talentate decid sa nu mai lucreze, pentru ca au de facut o alegere dificila intre a avea grija de nou-nascut si a isi pastra cariera. Noua noastra politica globala de acordare a concediului de maternitate va sprijini anual peste 1.000 de angajate Vodafone ce lucreaza in tari care au o legislatie deficitara sau chiar nu au legi care sa reglementeze acest domeniu. Femeile reprezinta 35% din angajatii nostri la nivel global, si detin 21% din posturile din echipa internationala de management. Credem ca prin introducerea noii politici globale vom reusi sa reducem acest decalaj. Sprijinind mamele care muncesc, indiferent de nivelul din organizatie, vom genera mai multe decizii bune, o cultura mai buna si o mai profunda intelegere a nevoilor utilizatorilor nostri”

Vittorio Colao, Vodafone Group Chief Executive

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe.

Vodafone are divizii in 26 de tari, 54 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari. La 31 decembrie 2014, Vodafone avea 443 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 11 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.