Suntem în Luna Femeilor și mai mult ca oricând, domnilor, nu ar strica să ne faceți cadou o excursie! Privind datele Tripsta, una dintre...
femei travelSuntem în Luna Femeilor și mai mult ca oricând, domnilor, nu ar strica să ne faceți cadou o excursie! Privind datele Tripsta, una dintre cele mai importante agenții de turism online, aflăm că româncele călătoresc extensiv, singure sau împreună cu prietenii sau familia ori în interes de serviciu sau pentru a se relaxa.

Având în vedere unde merg româncele atunci când călătoresc neînsoțite, Bucureștiul este principala destinație pentru femeile tinere și pentru cele mature (sub 25 de ani, 25-34 de ani și 55-65 de ani), aceste călătorii fiind, cel mai probabil, mai ales în interes de serviciu. Pe de altă parte, femeile cu vârste de 35-44 de ani aleg Viena drept primă destinație ale călătoriilor pe care le fac singure, Istanbulul este principala destinație pentru femeile de 45-54 de ani, în timp de doamnele trecute de 65 de ani merg singure mai ales la Bruxelles.

Principalele destinații pentru tinerele femei adulte: Viena, Istanbul și Amsterdam

Femeile adulte tinere cu vârste sub 25 de ani și de 25-34 de ani merg peste hotare mai ales la Viena (principala destinație pentru ambele categorii de vârstă), pe locul secund aflându-se Istanbul (pentru cele sub 25 de ani) și Amsterdam (pentru femeile de 25-34 de ani).

În cazul româncelor cu vârste sub 25 de ani, în afară de Viena și Istanbul, cele mai căutate destinații de călătorie sunt în Europa, indiferent dacă destinația este Manchester, Lisabona, Paris, Londora, Berlin, Helsinki sau Copenhaga.

Aceleași deplasări europene sunt preferate și de femeile de 25-34 de ani, pe a căror listă de destinații de călătorie se află Istanbul, Berlin, Paris și Copenhaga, dar și Amsterdam, Atena și Frankfurt.

Preferințele femeilor mature includ Austria și Turcia, dar și Franța, Canada sau Bulgaria

Tripsta infografic calatorii femeiFemeile mature (cu vârste de 35-44 de ani și 45-54 de ani) sunt și ele călători pasionați, Viena și Istanbul fiind principalele lor destinații.

Pe plan intern, deplasările spre București se află pe locul 4 și cele spre Iași pe ultimul lor în topul preferințelor femeilor cu vârste de 35-44 de ani; capitala apare și  pe lista româncelor de 45-54 de ani, în timp ce Iașiul se regăsește în a doua jumătate a topului principalelor 10 destinații către care efectuează călătorii.

”Itinerariile” de călătorie au pe primul loc Viena pentru româncele de 35-44 de ani, următoarele destinații preferate fiind Berlin, Zurich, Paris, Istanbul, Atena și Amsterdam. Viena se regăsește și în topul preferințelor de călătorie al femeilor de 45-54 de ani, alături de Montreal, Munchen, Sofia și Atena.

București, Bruxelles, Munchen și Atena – destinații pentru călătoriile solitare ale româncelor de peste 55 de ani

Româncele care au trecut de 55 de ani continuă să călătorească, Bucureștiul fiind principala destinație, urmată de Munchen, Paris, Londra, Roma, Bruxelles, Viena, Frankfurt și Tel Aviv.

Pe de altă parte, atunci când trec de 65 de ani, româncele au tendința să călătorească spre destinații mai îndepărtate, precum Statele Unite și Australia. Cu toate acestea, pe lista lor de călătorii solo, Geneva și Atena se găsesc pe primele locuri, urmate de Washington și Chicago, apoi de Amsterdam, Praga, Melbourne, Paris, Londra și Berlin.

Atunci când femeile călătoresc împreună, destinațiile sunt …

Deși călătoresc și singure, româncelor le place să trăiască experiența călătoriilor alături de prietenele lor. Atunci când călătoresc în grup, româncele cu vârste sub 25 de ani aleg ca destinații principale Copenhaga, Paris și Barcelona, dar și Mumbai, Lisabona, Atena, Bruxelles, Praga și Roma.  Când au între 35 și 44 de ani, principalele destinații ale româncelor sunt Istanbul, Barcelona și Paris, urmate de Bangkok, Milano, Lisabona, Ho Chi Minh și Roma.

Paris, Barcelona și Amsterdam sunt destinațiile preferate și de grupurile de femei cu vârste de 35-44 de ani. Acestea călătoresc și la Viena, Roma, Istanbul, Palma de Mallorca, Paris și Lisabona.

Istanbul, Copenhaga și Atena sunt destinații alese de grupurile de femei cu vârste de 45-54 de ani, cărora le place să călătorească acompaniate și spre Singapore, Londra și Amsterdam, Luxembourg, Moscova sau Chandigarh (India).

Atunci când vine vorba de româncele de 55-65 de ani, acestea preferă să meargă cu prietenele sau familia în special la Viena, Riga și Amsterdam, pe lista lor de destinații aflându-se și Dakar (Senegal), Paris sau Bordeaux, Moscova și Los Angeles. După 65 de ani, româncele călătoresc însoțite în special către București și Zurich.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.