Zilele acestea, în standul Ericsson de la MWC din Barcelona, am aflat detalii despre un proiect-pilot cu ajutorul căruia centrele EKOCENTER din Rwanda vor beneficia...

EKOCENTER_mwc15_2Zilele acestea, în standul Ericsson de la MWC din Barcelona, am aflat detalii despre un proiect-pilot cu ajutorul căruia centrele EKOCENTER din Rwanda vor beneficia de conectivitate mobilă. Proiectul din Rwanda se desfășoară cu sprijinul operatorului de telecomunicații Tigo, care va asigura Internet și acoperire 3G. Potrivit reprezentanților Ericsson, proiectul urmează să fie extins și în alte țări. 

Ericsson și The Coca-Cola Company au anunțat un nou proiect-pilot prin care vor dota EKOCENTER, o inițiativă socială menită să ajute comunitățile defavorizate să prospere, cu conexiuni mobile la Internet. Centrele EKOCENTER ajută oamenii din comunități izolate să aibă acces la apă potabilă, energie solară și comunicații mobile, precum și la o serie de bunuri și servicii de bază. Proiectul se va desfășura cu ajutorul operatorului Tigo Rwanda și a startup-ului german Solarkiosk.

Elaine Weidman-Grunewald, Vice President Sustainability and Corporate Responsibility în cadrul Ericsson

„Soluțiile de broadband mobil pot reprezenta răspunsul la multe dintre provocările de astăzi care împiedică dezvoltarea – de la sărăcie la lipsa electricității sau a accesului la apă potabilă, de la discriminare financiară la inegalități de gen. Un centru comunitar reprezintă o modalitate extraordinară de a le da mai multă putere femeilor, asigurând, de asemenea, accesul mai convenabil și simplu la servicii necesare pentru acea comunitate. Grupul de companii care s-au unit pentru a crea acest model de business sustenabil este foarte interesant, iar eu sunt convinsă că, pentru a răspunde în mod corect problemelor asociate sărăciei și sub-dezvoltării zonelor rurale, vom avea nevoie de mai multă inovație.”

The Coca-Cola Company va lucra împreună cu Solarkiosk pentru a lansa EKOCENTER în șase țări din Africa și Asia până la finalul anului. Design-ul unic al centrului este gândit special pentru a răspunde nevoilor comunităților defavorizate.

EKOCENTER va fi administrat de antreprenoare locale și va funcționa ca un centru comunitar în care oamenii se adună și în care vor avea acces la servicii gratuite sau cu plată. Conexiunea la Internet va permite accesarea unei game mai largi de servicii educaționale, de sănătate, comerț mobil, informare și diverstiment.

Într-o primă fază, Ericsson va implementa soluția Managed Rural Coverage (MRC) pentru a oferi servicii de Internet în EKOCENTER-ul din Rwanda. În același timp, serviciul TV Anywhere va face posibil accesul la conținut educațional și medical, dar și la servicii de informare și divertisment.

În plus, Ericsson va dota EKOCENTER cu soluția sa de M-commerce, ceea ce le va da oamenilor posibilitatea să facă tranzacții financiare folosindu-și telefoanele mobile. În funcție de succesul acestei implementări, Ericsson ia în considerare extinderea serviciilor oferite în mai multe site-uri EKOCENTER din lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.