Producătorul de procesoare Qualcomm, una dintre cele mai importante companii de profil din lume, a aruncat în piață ideea existenței telefoanelor mobile care au...
Qualcomm ChipsProducătorul de procesoare Qualcomm, una dintre cele mai importante companii de profil din lume, a aruncat în piață ideea existenței telefoanelor mobile care au capacitatea de a învăța încă de acum câțiva ani, însă se pare că abia acum este aproape de realizarea primului concept de acest gen.

Prezenți la Barcelona, în cadrul evenimentului Mobile World Congress 2015 (care se desfășoară în intervalul 2-5 martie), oficialii Qualcomm au dezvăluit faptul că următoarea mare revelație a companiei pe segmentul procesoarelor pentru dispozitive mobile, Snapdragon 820, va fi primul care va putea integra platforma cognitivă Zeroth (aflată în curs de dezvoltare de către inginerii Qualcomm).

Adică, îi va permite telefonului mobil să învețe obiceiurile utilizatorului său (și ale celor cu care acesta vine în contact) pentru a putea acționa din proprie inițiativă. Așa că, nu va mai trece mult timp și vom vedea cum aplicațiile foto vor deveni adevărați artiști și vor detecta scene, uneltele de securitate vor proteja device-urile împotriva unor viruși care încă nu au apărut, iar interfața telefonului va putea fi activată doar prin gesturi nu prin apăsarea unor butoane. În plus, Zeroth le permite senzorilor care sunt în orice secundă în stand-by să detecteze mediul ambient (de exemplu mișcările sau zgomotele din jur), telefonul având posibilitatea de a anticipa ceea ce și-ar putea dori utilizatorul.

Știu, deja vă gândiți la scenarii apocaliptice și la o serie întreagă de scene din celebra serie Terminator, însă lucrurile nu trebuie să stea neapărat așa.

În acest moment nu se cunosc prea multe detalii despre noil procesor Snapdragon 820 (doar că va folosi tehnologia de 64 de biți), Qualcomm plănuind livrarea unor mostre către producătorii de device-uri mobile abia prin a doua jumătate a acestui an.

Între timp, compania testează o altă tehnologie nouă și interesantă, Sense ID. Platforma mizează pe scanarea 3D a amprentelor prin uilizarea ultrasunetelor în locul unui touch clasic, așa că amprentele pot fi detactate atât prin metale cât și prin sticlă sau alte materiale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.