Weekend-ul trecut, astronauții Barry Wilmore și Terry Virts au ieșit în afara Stației Spațiale Internaționale pentru a instala cablurile necesare pentru noile mecanisme de...
statia spatiala internationalaWeekend-ul trecut, astronauții Barry Wilmore și Terry Virts au ieșit în afara Stației Spațiale Internaționale pentru a instala cablurile necesare pentru noile mecanisme de andocare ce vor fi folosite de “taxiurile spațiale” ale SpaceX (un proiect al omului de afaceri Elon Musk, proprietarul Tesla Motors) și Boeing.

A fost prima ieșire a astronauților care trebuie să instaleze peste 220 de metri de cabluri și instalații de comunicare, cei doi petrecând peste 6 ore în spațiu. Noi ieșiri pentru finalizarea acestui proiect sunt programate pentru 25 februarie și 1 martie.

“Va fi cea mai complicată misiune de cablare pe care am realizat-o vreodată pe ISS (International Space Station – n.red.)”, a declarat Karina Eversley, responsabilul acestui proiect.

În timp ieșirii de sâmbătă, 21 februarie, Wilmore și Virts au instalat șase cabluri în zona unui port de andocare al modulului Harmony, un laborator spațial a cărui valoare depășeșe 100 de miliarde de dolari, folosit, de asemenea, pentru andocarea navetelor spațiale care ajung pe ISS.

Odată finalizat, proiectul va permite primirea turiștilor spațiali dornici să trăiască aventura vieții, aduși la bordul navetelor SpaceX Dragon și Boeing CST-100.

Aceste două companii nu sunt singurele care plănuiesc transformarea spațiului – misiunile de acest gen sunt rezervate astronauților experimentați, care petrec sute de ore antrenându-se pentru zborurile spațiale – într-o destinație de vacanță pentru turiștii excentrici. Miliardarul Sir Richard Branson este pe punctul de a transforma Virgin Galactic (companie controlată de Virgin Group și Aabar Investments) în prima linie comercială de transport spațial. Inițial, primele zboruri cu pasageri erau planificate să demareze în acest an, însă un teribil accident petrecut în toamna lui 2014 a schimbat puțin strategia miliardarului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.