Mai mult de 57.000 de elevi de liceu au participat la cursurile Oracle Academy susținute de profesorii lor la clasă în anul academic 2014. Elevii...

Oracle AcademyMai mult de 57.000 de elevi de liceu au participat la cursurile Oracle Academy susținute de profesorii lor la clasă în anul academic 2014. Elevii au participat la multiple cursuri Oracle Academy susținute de profesorii lor la clasă, incluzând programarea Java, Data Base Design şi programarea SQL, noţiuni introductive Java folosind Alice şi crearea de programe Java cu ajutorul Greenfoot.

Un curriculum bine realizat este cel mai important aspect al materialului didactic oferit de Oracle Academy. Cursurile dezvoltate de Oracle Academy sunt modulare şi urmăresc standarde naţionale şi regionale, având un nivel de credite în acord cu Cadrul european al Calificărilor (CeC).

Pentru elevii interesaţi să învețe cum să proiecteze o bază de date sau un program în SQL sau PL/SQL, Oracle Academy oferă profesorilor acces la Oracle Application Express, un mediu de practică găzduit de academie.

Pentru elevii interesaţi de limbajele de programare, membri Oracle Academy pot accesa diverse medii de dezvoltare Java Development Environments (JDE), ce includ Alice Greenfoot, BlueJ, Eclipse şi NetBeans. Elevii şi profesorii pot folosi JDE pentru a-şi îmbunătăţi noţiunile Java, o platformă de dezvoltare folosită de peste 9 milioane de dezvoltatori din întreaga lume.

Sorin Mindrutescu, Director General Oracle România

“Sunt încântat să aniversăm cei 10 ani ai programului Oracle Academy şi doresc să aplaud dedicaţia şi efortul pe care profesorii români l-au depus în finalizarea cu succes a cursurilor de formare precum şi angajamentul lor de a preda în clase limbaje cheie de programare şi database, ca parte a programei școlare naţionale”

Conform Brainspotting, o companie de recrutare şi selecţie în domeniul tehnologiei, 27% dintre licenţiaţii sau masteranzii în IT, au început să obţină calificări în acest domeniu din timpul liceului.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.