Știm foarte bine că Google are planuri mari pe segmentul mașinilor fără șofer, plănuind o lansare în masă în urmpătorii ani (recent, gigantul tech...
sonyȘtim foarte bine că Google are planuri mari pe segmentul mașinilor fără șofer, plănuind o lansare în masă în urmpătorii ani (recent, gigantul tech le-a cerut ajutorul constructorilor de mașini pentru dezvoltarea mai rapidă a acestui proiect).

Iar zilele trecute se zvonea că și cei de la Apple s-ar fi apucat de propriul proiect de smart car, Titan Electric Car, ba chiar am văzut o serie de imagini cu prototipul  mașinii.

Gadget Rumors: Apple ar putea lucra la propria mașină electrică

Acum a venit rândul Sony, care nu se lasă mai prejos în ceea ce va fi, cel mai probabil, următorul mare boom din tehnologie. Astfel, potrivit Financial Times, Sony a investit o sumă mică – pentru început -, circa 842.000 de dolari în ZMP, un startup japonez care lucrează la dezvolrarea mașinilor autonome. 

Auto trends: cu şofer la purtător – 1 din 10 maşini vândute în 2035 vor fi self-driving

Deși nu pare un pas prea mare, informațiile din presa internațională vorbesc despre intenția Sony de a combina camerele sale cu ingineria robotică a celor de la ZMP pentru a dezvolta tehnologii de self-driving. Posibilitatea acestui parteneriat este destul de plauzibilă, ținând cont că Sony lucrează deja la o serie de camere destinate industriei automotive, așa că extinderea experienței sale din domeniu către mașinile autonome nu ar mira pe nimeni. 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.