ADN Birou de Arhitectură se află pe shortlist-ul Premiului Uniunii Europene pentru arhitectură – Mies van der Rohe 2015, cea mai prestigioasă competiţie de...

Dogarilor_Urban SpacesADN Birou de Arhitectură se află pe shortlist-ul Premiului Uniunii Europene pentru arhitectură – Mies van der Rohe 2015, cea mai prestigioasă competiţie de profil din Europa. Biroul de arhitectură, singurul din România care a ajuns în finala competiției de anul acesta, a fost nominalizat cu proiectul Urban Spaces.

Situată în Bucureşti, pe strada Dogarilor, clădirea Urban Spaces oferă o imagine contemporană asupra locuințelor, precum și flexibilitate și diversitate pentru ocupanții acestora.

Prin spații relativ mici, completate de spații comune mai largi, dar și printr-o tipologie diferită a apartamentelor, locatarii se pot bucura de o alternativă adecvată pentru centrul orașului actual. Un proiect ce anticipează trendurile în locuirea urbană, Urban Spaces aduce orașului un rol principal în viața tot mai aglomerată a locuitorilor săi.

În cursa pentru câştigarea premiului Mies van der Rohe 2015, alături de ADN Birou de Arhitectură, concurează unele din cele mai mari nume ale arhitecturii contemporane.

Urban SpacesAu fost selectate 420 dintre cele mai creative și inovatoare proiecte din toată Europa, dintre care numai 40 se află în shortlist-ul competiţiei, iar dintre acestea doar două sunt proiecte rezidenţiale. În juriu se află experții de la Fundația Mies van der Rohe, membri ai Comisiei Europene şi arhitecţi de renume.

3 arhitecți români au dat viață complexului Urban Spaces

În faza finală a competiției vor intra numai 5 proiecte, iar acestea vor fi anunțate la Londra, la sfârșitul lunii februarie. Lucrările participante pot fi vizitate la Barcelona School of Architecture până pe data de 19 martie. Câștigătorul marelui premiu Mies van der Rohe va fi desemnat de un juriul specializat, în urma prezentării proiectelor pe 8 mai, în Barcelona.

Proiectul cu care ADN Birou de Arhitectură este nominalizat la premiul Mies van der Rohe s-a găsit pe shortlist-ul unor alte competiții internaționale de renume precum World of Architecture Festival și a fost câștigător al ediției din 2014 al Anualei de Arhitectură București și al Bienalei Naționale de Arhitectură.

ADN Birou de Arhitectură a fost înfiinţat în anul 2003 şi este condus de arhitecţii Andrei Şerbescu, Adrian Untaru şi Bogdan Brădăţeanu. La finele anului trecut, biroul a lansat albumul „Locuind împreună, 6 blocuri de ADN BA”, ce conține o prezentare detaliată a celor mai renumite clădiri bucureştene semnate de companie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.