Trends: cum arăta cândva cel mai aglomerat loc de pe planetă? FOTO Trends: cum arăta cândva cel mai aglomerat loc de pe planetă? FOTO
Partea de nord a Hong-Kong-ului a găzduit cândva cel mai dens populat loc de pe pământ. Din 1950 până în 1994, peste 33.000 de... Trends: cum arăta cândva cel mai aglomerat loc de pe planetă? FOTO
kowloonPartea de nord a Hong-Kong-ului a găzduit cândva cel mai dens populat loc de pe pământ. Din 1950 până în 1994, peste 33.000 de oameni au trăit și au lucrat în zona cunoscută sub numele de Kowloon Walled City, un “oraș monolit” format din 300 de clădiri interconectate.

Bazat pe datele colectate de guvern în 1987, densitatea populație în Kowloon era de 1.255.000 persoane pe kilometru pătrat. Istoria mini-orașului este una destul de controversată. Inițial, clădirile făceau parte dintr-un turn de observație al chinezilor care supravegheau Hong Kong-ul, zona rămânând una a nimănui odată finalizate negocierile între britanici și chinezi, o enclavă preferată de refugiați. Orașul a început să se dezvolte, pe verticală, fără intervenția sau planul vreunui arhitect zonal, transformându-se într-un labirint infernal. Singura restricție care s-a putut aplica a fost obligația ca acele clădiri să nu aibă mai mult de 14 etaje pentru a nu afecta decolarea și aterizarea avioanelor pe aeroportul aflat în apropiere.

kowloon4

Autoritățile au închis ochii la ceea ce se petrecea în orașul monolit, structura fiind controlată de organizațiile criminale, Triade, și fiind un paradis pentru vânzarea de droguri, prostituție, tâlhării, mâncare infectă sau cabinete medicale insalubre.

În 1987 China și administrația britanică a Hong Kong au semnat un acord pentru demolarea orașului, fiind începută evacuarea lui. Demolarea totală a bizarului oraș a avut loc între 1993 și 1994, pe ruinele sale fiind deschis, în 1995, Kowloon Walled City Park.

Fotograful Greg Girard a petrecut câțiva ani de zile fotografiind și documentând strania așezare înainte de a fi demolată. Acesta a colaborat cu un alt fotograf, Ian Lambot, la editarea unui volum despre Kowloon, “City of Darkness Revisited”.

Iată cum arăta cândva Kowloon Walled City:

kowloon15

kowloon10

Foto: http://www.businessinsider.com/

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.