Știm foarte bine că, pe lângă producția de smartphone-uri (compania fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe acest segment) și televizoare, Samsung...
SamsungȘtim foarte bine că, pe lângă producția de smartphone-uri (compania fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe acest segment) și televizoare, Samsung are diverse alte activități, una dintre fiin producția de panouri OLED atât pentru gadget-urile din propriul portofoliu, cât și pentru alte companii de tehnologie.

Și cum lucrurile nu au mers atât de bine pentru companie pe segmentul vânzării de telefoane moble inteligente, se pare, din informațiile Reuters, că Samsung va investi alte 3,6 miliarde de dolari în dezvoltarea diviziei care dezvoltă tehnologia OLED.

Cea mai mare parte a banilor se vor duce către lansarea unei noi linii de producție pentru ecrane curbate, atât pentru propriul Galaxy Note Edge, cât și pentru alți producători din piață.

Oficialii Samsung reacționează: informațiile colectate vor fi doar cele care presupun comenzi ale televizoarelor

Samsung nu este singura companie de profil care mizează pe dezvoltarea acestui segment. Și cei de la LG au alocat 1 miliard de dolari către ridicarea unei noi fabrici pentru componentele OLED destinate mai ales televizoarelor și altor gadgeturi cu ecran de dimensiuni mari.

Un OLED (prescurtare de la Organic Light-Emitting Diode) este o componentă electronică în formă de folie foarte subțire luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor.

Tehnologia OLED folosește elemente care își generează propria lumină, nemaifiind nevoie de o extra-sursă de lumină. În plus, ecranele OLED oferă imagini cu un contrast ridicat, iar culorile sunt mai intense comparativ cu cele oferite de LCD.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.