Gigantul american tech Google ar putea adăuga în curând o serie de noi trăsături pentru serviciul foto pe care îl are integrat în propria...
odyseeGigantul american tech Google ar putea adăuga în curând o serie de noi trăsături pentru serviciul foto pe care îl are integrat în propria rețea socializare, Google+.

Compania a anunțat achiziția Odysee, o companie care produce o aplicație atât pentru smartphone-urile cu Android cât și pentru cele cu iOS și care le permite utilizatorilor să își transfere în mod automat fotografiile sau video-urile făcute cu tabletele sau camerele foto către computerele de acasă. În plus, aplicația permite distribuirea automată, privată a fotografiilor cu alte persoane din cercul utilizatorilor.

Începând cu 23 februarie, aplicația va fi închisă, echipa din spatele Odysee urmând să fie integrată în cea a Google+ pentru dezvoltarea unor noi produse sub cupola Google. După această dată, toate datele stocate de serviciu vor fi disponibile pentru descărcare ca și arhive foto și video.

Odysee a atras o investiție de 760.000 de dolari într-o rundă de finanțare de tip seed, printre investitori numărându-se Ed Han, un antreprenor în serie și fondatorul Tiny Prints, o companie achiziționată de Shutterstock, sau Alex Shubat, CEO-ul Goji Food Solutions.

Zvonurile anterioare vorbeau despre o posibilă lansare, din partea Google, a unui serviciu foto independent de Google+. Adăugarea echipei Odysee în portofoliu, ceea ce ar aduce, printre altele, o extindere a trăsăturilor de distribuire și control al fotografiilor, ar fi o etapă logică în crearea acestui nou serviciu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.