În ultimele trei luni ale anului trecut, livrările smartphone-urilor care folosesc sistemul de operare Android, al celor de la Google, au intrat pe o...
android vs iphoneÎn ultimele trei luni ale anului trecut, livrările smartphone-urilor care folosesc sistemul de operare Android, al celor de la Google, au intrat pe o pantă descendentă după intrarea pe piață a celor mai noi gadgeturi cu iOS ale Apple, iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Ultimul trimestru al anului, și cel mai important pentru industrie, pentru că se contabilizează cumpărăturile făcute de consumatori în perioada sărbătorilor de iarnă, a marcat primul trimestru de scădere pentru smartphone-urile cu Android. În plus, Apple a reușit să câștige un segment important de piață în doar trei luni de prezență oficială pe piață a celor mai nou lansate smartphone-uri.

În plus, noile telefoane ale gigantului american Apple au reușit să ridice totalul livrărilor de smartphone-uri ale companiei la același nivel – dacă nu chiar mai sus – cu cele ale Samsung, liderul pieței de Android. Potrivit informațiilor Strategy Analytics, citate de CNET, fiecare dintre cele două companii au prins 20% din piață în perioada sărbătorilor de iarnă.

Totodată, în al patrulea trimestru din 2014, Apple a livrat 74,5 milioane de telefoane mobile, cu 90% mai multe față de trimestrul anterior, în timp ce segmentul telefoanelor mobile inteligente cu Android a scăzut cu 5%, la un total de 205,56 milioane de unități.

La nivelul întregului an 2014, vânzările tuturor telefoanelor mobile cu Android au trecut pragul de 1 miliard de unități.

În ceea ce privește nișa smartphone-urilor aflate în portofoliul Microsoft, Windows Phone, vânzările acestora au crescut cu 19% în ultimul trimestru al lui 2014, la 10,7 milioane de unități, potrivit datelor ABI Research.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.