Sporturile electronice (eSports) au făcut un pas important pe drumul spre recunoașterea lor la Jocurile Olimpice. Asociația Coreeană de Sporturi Electronice (Korean eSports Association –...
photo_DHMB_2Sporturile electronice (eSports) au făcut un pas important pe drumul spre recunoașterea lor la Jocurile Olimpice. Asociația Coreeană de Sporturi Electronice (Korean eSports Association – KeSPA) a reușit să convingă Comitetul Olimpic Coreean (KOC) să accepte sporturile electronice ca disciplină olimpică, deocamdată, de nivelul doi, alături de șah, polo sau sporturile motorizate.

Anunțul a fost făcut la Seul, luni, 27 ianuarie, de către conducerea Comitetului Olimpic Coreean.

Recunoașterea oficială de către filiala coreeană înseamnă un pas important în lupta sporturilor electronice pentru a fi incluse pe lista disciplinelor sportive de către Comitetul Internațional Olimpic, cel care decide sporturile din fiecare ediție a Jocurilor Olimpice.

Prin urmare, este posibil ca la următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice, să existe competiții de League of Legends sau Dota 2, însă în drumul gamer-ilor spre medalii olimpice mai sunt încă pași de făcut.

În România, Professional Gamers League (PGL) a depus eforturi considerabile pentru a obține recunoașterea sporturilor electronice ca discipline sportive, atât în România, cât și în afara ei. De câțiva ani, PGL a inițiat dezbateri cu autoritățile sportive române pentru a atinge acest obiectiv.

„Demersul Comitetului Olimpic Coreean este un pas mare în evoluția sporturilor electronice (eSPorts). PGL are încă din 2002 același obiectiv de a aduce aceste sporturi la nivelul pe care l-au câștigat la nivel internațional. Sperăm ca modelul sud-coreenilor să fie urmat și de alte țări și ne punem, totodată, speranțele că forurile române de resort vor recunoaște în 2015, sportul electronic ca disciplină sportivă”, a declarat Silviu Stroie, vicepreședintele lESF și președintele PGL.

În altă ordine de idei, Federația Internațională a Sporturilor Electronice (IeSF), din care face parte și PGL, a depus încă din 2013, cererea de afliere la Uniunea Federațiilor Internaționale Sport Accord, instituția care ar putea acredita sportul electronic ca disciplină la competițiile mondiale și europene importante.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.