Dacă telefoanele cu ecrane mare au reușit să transforme Apple în cea mai profitabilă companie din lume și să-i aducă vânzări record, de 74,5...
Samsung GALAXY Note3+GearDacă telefoanele cu ecrane mare au reușit să transforme Apple în cea mai profitabilă companie din lume și să-i aducă vânzări record, de 74,5 milioane de unități într-un trimestru, pentru Samsung nu au fost de prea mare ajutor.

Producătorul sud-coreean a raportat al patrulea trimestru consecutiv de scădere, cu un profit care s-a diminuat cu 27%, până la nivelul de 4,9 miliarde de dolari. În plus, veniturile au scăzut cu 11% față de perioada similară a anului anterior, la circa 48,1 miliarde de dolari.

În plus, și vânzările de smartphone-uri au înregistrat un declin. Deși se pare că nivelul smartphone-urilor livrate a fost similar cu cel al Apple (oficialii Samsung estimează între 72,2 și 75,1 milioane de unități), numărul este sub cel de 90 de milioane de unități în trimestrul similar din 2013.

Business-ul Apple, în creștere. iPhone-urile cu ecran mare le-au adus supremația în China

Potrivit informațiilor oficialilor Samsung, veniturile din smartphone-uri și alte gadgeturi mobile au scăzut cu 64% la nivel de an în perioada octombrie-decembrie până la nivelul e 1,8 miliarde de dolari.

Analiștii de profil sunt de părere că Samsung este sub o mare presiune din partea pieței și nu numai, fiind necesare măsuri drastice pentru păstrarea cotei de piață. O bună parte din această presiune va sta pe “umerii” noului flagship, Galaxy S6, a cărui lansare este așteptată undeva prin luna martie.

Gadget Trends: Samsung Galaxy A5 și A3, specificații tehnice. FOTO

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.