Atypical Games, dezvoltatorul celor mai de succes jocuri premium de luptă cu avioane şi tancuri, lansează în 2015 două jocuri pentru dispozitive mobile. Compania îşi...

Atypical GamesAtypical Games, dezvoltatorul celor mai de succes jocuri premium de luptă cu avioane şi tancuri, lansează în 2015 două jocuri pentru dispozitive mobile. Compania îşi propune o creştere a cifrei de afaceri de 100%, comparativ cu cea din 2014, care a fost de aproximativ 2.1 milioane dolari.

Radiation Island, lansat astăzi 29 ianuarie, este primul joc de supravieţuire lansat de Atypical Games, disponibil în App Store. Simulatorul introduce jucătorii într-o realitate alternativă unde aceştia trebuie să lupte pentru supravieţuire, într-un mediu ostil, totul parte dintr-un experiment misterios. Jucătorii trebuie să îşi folosească inteligenţa şi inventivitatea în această lume nouă şi misterioasă, nu numai pentru a supravieţui ci şi pentru a reveni în lumea reală. Cel de-al doilea joc va fi lansat pe segmentul de luptă tip transformers, în a doua parte a anului.

În 2015, compania doreşte să îşi consolideze echipa cu minim 10-15 angajaţi, fiind căutaţi seniori pentru departamentele de programare şi design. Atypical are, deja, în derulare şi un program de internship, dezvoltat în parteneriat cu Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, în urma căruia sunt recrutaţi juniori.

Cifra de afaceri din 2014 a fost realizată în proporţie de 50% din Battle Supremacy, 30% din Sky Gamblers: Storm Raiders şi 15% din Sky Gamblers: Cold War. Cele mai mari vânzări s-au înregistrat în SUA, 50%, urmată de Europa cu 25%. România a reprezentat 0.02% din totalul afacerilor Atypical Games în 2014.

Conform datelor de piaţă, veniturile totale din industria jocurilor pentru mobil au atins în 2014 valoarea de 24 miliarde dolari. În App Store, 9 din 10 aplicaţii care au adus cele mai mari venituri au fost jocuri. În 2014, din numărul jocurilor noi, cele premium reprezintă 6%, restul de 94% fiind jocuri gratis. 90% din veniturile încasate anual în App Store sunt din jocuri gratuite, 46% din această sumă fiind realizate din doar 0.22% din numărul total de utilizatori mobili.

Se observă, ca tendinţe ale pieţei în 2015, îndreptarea gamerilor către jocurile gratuite, din cauza accesibilităţii din ce in ce mai mari a smartphone-urilor, dar şi creşterea pieţelor emergente cum ar fi China, Japonia sau Coreea de Sud.

Atypical Games este cel mai cunoscut dezvoltator de jocuri premium de luptă cu avioane şi tancuri, create pentru dispozitive mobile şi a primit în 2013 premiul Apple Design Award pentru simulatorul de zbor Sky Gamblers: Storm Raiders. Seria Sky Gamblers este cel mai puternic IP de pe mobil, la nivel mondial, pe segmentul jocurilor premium de luptă cu avioane.

FAST – Fleet Air Superiority Tactics!”, un simulator de avioane de vânătoare, a fost primul joc dezvoltat de Atypical Games în 2009 pentru platforma App Store.

În 2011, compania a lansat în App Store primul joc din seria Sky Gamblers: Rise of Glory, simulator cu avioane de vânătoare din timpul primului război mondial. Ulterior, jocul a devenit disponibil şi pe Google Play. Pe cele două platforme, jocul a fost descărcat de peste 6 milioane de ori.

În 2012, compania a lansat în App Store, Sky Gamblers: Air Supremacy, simulator cu avioane de vânătoare, care a făcut parte din lansarea celei de-a treia generaţii de iPad. Din 2014, jocul este disponibil şi pe Google Play.

Tot în 2012 a fost lansat şi vârful de lance al portofoliului Atypical Games, Sky Gamblers: Storm Raiders, un simulator de avioane în care sunt recreate bătălii reale din timpul celui de-al doilea război mondial.

Dezvoltat pentru iOS şi OSX, Storm Raiders a fost premiat în 2013 cu Apple Design Award. Din ianuarie 2015, jocul este disponibil şi pe Google Play şi Nexus Player.

Sky Gamblers: Storm Raiders a avut peste 5 milioane de descărcări şi 110 milioane sesiuni de joc. Adunând timpii jucaţi la nivel mondial, în 24 de ore, Storm Raiders a înregistrat cel mai bun scor pe 25 august 2013, cu un total de 45 de ani şi 7 luni.

Sky Gamblers: Cold War, cel de-al patrulea joc din serie, a fost lansat pentru iOS în 2013. Cold War reprezintă următorul pas în evoluţia jocurilor care simulează zborul prin flota de avioane militare şi cockpit-urile interactive, dar şi prin efectele reale şi recrearea unor oraşe din Vietnam, Coreea, Afganistan sau Siberia.

Sky Gamblers: Cold War a înregistrat aproximativ 300.000 de descărcări.

Seria Sky Gamblers este cel mai puternic IP de pe mobil, la nivel mondial, din categoria jocurilor premium de luptă cu avioane.

În ianuarie 2014 Atypical Games a lansat simulatorul de tancuri Battle Supremacy. Jocul cuprinde trei zone complet interactive, având campanii de razboi în Pacific, Franţa şi Rusia.

Battle Supremacy a avut aproximativ 700.000 de descărcări de la lansare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.