Ca urmare a celor prezentate in cadrul programului ‘Sweatshop’, difuzat online de publicatia norvegiana Aftenposten, si a stirii dumneavoastra, am dori sa facem urmatoarele precizari:  “In...

sweatshop2Ca urmare a celor prezentate in cadrul programului ‘Sweatshop’, difuzat online de publicatia norvegiana Aftenposten, si a stirii dumneavoastra, am dori sa facem urmatoarele precizari: 

“In cadrul unui program web-TV trei adolescenti au experimentat timp de o luna lucrul intr-o fabrica de textile din Cambodgia. In cadrul acestui program H&M este prezentat intr-o maniera eronata, deoarece niciuna dintre fabricile vizitate nu produce haine pentru magazinele noastre. In realizarea programului niciunul dintre producatorii sai si nici cei trei adolescenti protagonisti nu s-au adresat H&M cu scopul de a obtine informatii pentru documentare, ceea ce confera din start un caracter partinitor acestui demers.

Pentru noi este foarte important ca atat clientii cat si partenerii nostri sa aiba acces la o imagine corecta si echilibrata in ceea ce priveste activitatea H&M si  responsabilitatile pe care ni le asumam.

De ani de zile depunem eforturi considerabile in tarile in care avem parteneriate cu producatorii de textile, pentru a imbunatati conditiile de munca si pentru a consolida si sustine pe mai departe drepturile angajatilor. H&M a dezvoltat unele dintre cele mai exigente standarde de sustenabilitate din industria textila, la nivel mondial, standarde pe care le impunem fara exceptie tuturor furnizorilor nostri. H&M a sustinut intotdeauna faptul ca angajatii din industria textila trebuie sa se poate intretine din salariul pe care il primesc. Acest fapt este statuat si in Codul nostru de Etica.“

Ce au spus trei bloggeri de fashion după ce au lucrat la o fabrică H&M din Cambodgia. VIDEO

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.