Deși cei de la Apple se laudă cu faptul că sunt trendsetteri, succesul de pe piața chineză le-a fost asigurat de urmarea unui alt...
appleDeși cei de la Apple se laudă cu faptul că sunt trendsetteri, succesul de pe piața chineză le-a fost asigurat de urmarea unui alt trend lansat chiar de rivali: smartphone-urile cu ecrane de dimensiuni mai mari.

Compania cu sediul în Cupertino a raportat venituri de 16,1 miliarde de dolari în primul trimestru al anului fiscal, venituri încasate doar în zona Chinei, în calculele gigantului tech fiind incluse vânzările din China continentală, Hong Kong și Taiwan. Încasările Apple sunt mai mari cu 70% față de cele din perioada similară a anului trecut, compania devenind în ultimele luni principalul producător de smartphone-uri de pe piața chineză.

Succesul din această regiune le-a asigurat producătorilor iPhone venituri record în primul trimestru, profitul crescând la 18 miliarde de dolari (de la 13,1 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut), veniturile ajungând la 74,6 miliarde de dolari, de la 57,6 miliarde de dolari.

În plus, Apple a vândut mai multe iPhone-uri decât estimaseră analiștii de profil: 74,5 milioane de unități în trei luni, cu 12 milioane peste estimările inițiale.

iphone6_4Cu toate că vânzările din China au luat avânt, continentul american rămâne, în continuare, cea mai bună piață de desfacere pentru Apple. Veniturile din America au fost de 30,6 miliarde de dolari, însă Tim Cook, șeful Apple este de părere că este doar o chestiune de timp până când grosul încasărilor vor veni chiar din China.

În ceea ce privește livrările tabletelor iPad, segmentul a raportat o scădere. Apple a reușit să vândă în trei luni doar 21,4 milioane de unități, cu 18% mai puține decât acum un an ( de la 26 de milioane de unități). Cook se arată optimist asupra viitorului iPad și raportează gadgetul din nou, la piața chineză, el declarând faptul că peste 70% dintre clienții iPad in China achiziționează produsul pentru prima dată.

Nu în ultimul rând, Cook a făcut și câteva comentarii scurte despre noul gadget al companiei, Apple Watch. “Nu pot să trăiesc fără el”, a spus Cook, precizând că smartwatch-ul Apple va intra la vânzare din luna aprilie. Oficialul Apple nu a dat alte detalii legate de data lansării. Însă, avem primele informații oficiale!

Gadget rumors: Apple Watch ajunge pe rafturi în martie

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.