Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), va organiza pe 4 martie la București  prima ediție a Conferinţei Make Open Source Software...
mossAsociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), va organiza pe 4 martie la București  prima ediție a Conferinţei Make Open Source Software – MOSS 2015, eveniment dedicat dezvoltatorilor de software open source.
Biletele au fost deja puse în vânzare, putând fi achiziționate online pe site-ul evenimentului: http://mossconf.ro/register/. Perioada de discount early bird este valabilă până la data de 9 februarie 2015, studenții beneficiind de o reducere de 50%.

Evenimentul va fi deschis de Brian King – European Community Manager la  Mozilla și va găzdui 8 prezentări de proiecte și studii de caz susținute de specialiști în dezvoltarea de software open source.

Printre subiectele ce urmează a fi abordate în cadrul conferinței se numără scalabilitatea în Azure Cloud, profilarea cu QEMU, arhitectura sistemului Openstack, implementări la scară largă prin Puppet, dar și prezentări de produse dezvoltate intern de companii, cum este BIFUZ – Broadcast Intent Fuzzing Framework for Android.

„MOSS este gândit ca un eveniment cu un conținut tehnic și caracter educațional care își propune să încurajeze schimbul de experiență între specialiștii din domeniu. Ne dorim ca MOSS să devină un eveniment cu tradiție și locul de întâlnire al comunității open source din România”, spune Valerica Dragomir, director executiv ANIS.

La prima ediție a evenimentului sunt așteptați peste 100 de dezvoltatori, manageri de echipe sau proiecte, studenți si profesori interesați de tehnologiile open source.

ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei românești de software și servicii și creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Asociația a fost înființată în 1998 și numară în prezent aproximativ 100 de membri, care includ companii cu capital românesc sau strain, mici sau mulținationale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.