Conform Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental, în sezonul rece, o data cu trecerea sărbătorilor de iarnă, românii îşi mută atenţia asupra...
ceaiConform Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental, în sezonul rece, o data cu trecerea sărbătorilor de iarnă, românii îşi mută atenţia asupra produselor dedicate artei ceaiului şi achiziţionează modele specifice atât pentru uz personal, cât şi pentru cadouri.

„Chic Ville susţine arta servirii ceaiului, motiv pentru care gama „Ceai şi Cafea” reprezintă o categorie specială în cadrul magazinelor noastre, acestea punând la dispoziţia clienţilor peste 100 de modele de ceainice, ceşti, căni şi cutii de ceai în cele mai diverse culori şi modele”, a declarat Marius Şerbănescu, director de achiziţii al Chic Ville.

În Japonia, ceremonia ceaiului  este un ritual tradițional influențat de budismul Zen prin care ceaiul verde matcha – sau „roua prețioasă lichidă” – este preparat într-o manieră ceremonioasă de către o persoană inițiată și servit unui grup mic de oaspeți într-o atmosferă liniștită. Ceremonia ceaiului reprezintă unul dintre aspectele fundamentale ale culturii japoneze.

Ceremonia ceaiului a jucat un rol important în viața culturală și artistică a Japoniei timp de mai bine de 400 de ani. Esența ceremonialului este de natură spirituală și presupune o anumită stare sufletească din partea participanților. Cei ce se adună să ia parte la ceremonial trebuie să lase afară toate necazurile și grijile vieții cotidiene înainte de a intra în chashitsu pentru a petrece clipe de liniște într-o atmosferă calmă.

Chic Ville_3Revenind la tendințele din țara noastră, oficialii Chic Ville observă un interes sporit al pasionaților de ceai pentru seturi destinate servirii ceaiului, compuse din ceainice şi ceşti, însă există o tendinţă tot mai mare în a completa aceste seturi cu accesorii de servire precum tăvi, cutii de ceai, zaharniţe sau chiar linguriţe cu dichis.

Potrivit declaraţiilor oficialului rețelei de magazine de decorațiuni interioare, 12% din volumul produselor vândute fac parte din gama „Ceai şi cafea”. Diversitatea produselor şi modelele oferite reprezintă unul dintre principalele motive pentru care nivelul de achiziţie atinge acest procent. Astfel, doritorii pot alege produse în stil clasic sau rustic cu motive tradiţionale, din ceramică ori metal, dar şi produse moderne în culori aprinse sau modele tematice de sărbători pentru servit festiv.

Preţul unui set de ceai, compus din ceainic şi 6 pahare, este de 119 lei, sau ceainic cu căniţă pornind de la 69,90 lei. Clienţii pot achiziţiona şi separat acest tip de produse, alegându-şi ceainicul şi paharele din aceeaşi gama. În materie de accesorii de servire, la Chic Ville se pot găsi inclusiv seturi de căniţe pentru lapte şi zahăr la preţul de 49,90 lei.

„Românii care prezintă o afinitate pentru servirea ceaiului sunt dispuşi să cheltuie, în medie, circa 69 lei pentru ceainice, 39 lei pentru seturi de ceşti şi 19 lei pentru o cană, atât în magazine, cât şi în mediul online”, a adăugat reprezentantul Chic Ville. Chic Ville_1

În ceea ce priveşte frecvenţa achiziţiilor, Chic Ville remarcă o creştere a volumului de vânzări pentru gama „Ceai şi Cafea” în special în perioada iernii, când seturile de ceai sunt printre cele mai căutate cadouri.

„De regulă, săptămânile reci de la începutul unui nou an calendaristic reprezintă un bun prilej pentru achiziţionarea acestor produse. În această perioadă, orice iubitor de frumos doreşte să se delecteze cu o carte bună şi un ceai de calitate, într-un ambient deosebit, în propria casa”, a adăugat reprezentantul Chic Ville.

La polul opus, în sezonul cald, clienţii alocă mai multă atenţie produselor pentru băuturi reci, precum limonadele sau ceaiurile reci. Aceasta este şi perioada în care cei mai mulţi îşi achiziţionează, pe lângă diverse tipuri de carafe, cupe sau pahare pentru a se delecta în zilele toride. Chic Ville_2

Chic Ville este o reţea de magazine de decoraţiuni interioare ce pune la dispoziţia clienţilor peste 9.500 de tipuri de produse de mic mobilier (mese, scaune, fotolii, comode, birouri, etajere, biblioteci), obiecte de sticlă, ceramică, accesorii pentru bucătărie, obiecte de decor, textile, perne, plante decorative şi cadouri sau suveniruri.

În acest moment Chic Ville deţine două magazine în Cluj-Napoca, iar al treilea este localizat în Bucureşti.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.