Trei bloggeri de fashion din Norvegia au fost trimiși de publicaţia Aftenposten să lucreze timp de o lună la o fabrică de haine din...

sweatshopTrei bloggeri de fashion din Norvegia au fost trimiși de publicaţia Aftenposten să lucreze timp de o lună la o fabrică de haine din Phnom Penh (Cambodgia). Experienţa le-a schimbat complet percepţia despre industria vestimentară şi a declanşat numeroase dezbateri în spaţiul public din statul nordic, scrie, în ediția de astăzi, businessmagazin.ro.

Documentarul realizat în timpul perioadei în care cei trei au lucrat este un reality show numit “Sweatshop deadly fashion” şi arată condiţiile extrem de proaste din Cambodgia.

Iniţial, bloggerii erau dornici să cunoască sistemul social şi cultura din Phnom Penh, însă pe măsură ce discutau cu muncitorii au realizat cât de grea este viaţa acestora.

Spre finalul serialului, tinerele începuseră să plângă în timpul interviurilor şi să critice vehement companiile ce deţineau fabrici în Cambodgia. “Adevărul este că suntem bogaţi pentru că ei sunt săraci”, spune Ludvig Hambro, unul dintre producători, la finalul serialului. “Suntem bogaţi pentru că ne costă doar 10 dolari să cumpărăm un tricou de la H&M.”

H&M România reacționează: Am fost prezentați într-o manieră eronată!

Ca răspuns la cele prezentate în reality show, H&M a emis un comunicat care menţiona că “acest program nu este reprezentativ pentru programul companiei de responsabilitate socială şi prezintă o imagine greşită a modului în care ne tratăm angajaţii.”

New trends: din 2015 putem face shopping online la H&M!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.