Compania Elka Oktal Group, care administrează oktal.ro – unul dintre primele magazine online cu profil IT&C din România, a intrat în faliment după ce...

Showroom OktalCompania Elka Oktal Group, care administrează oktal.ro – unul dintre primele magazine online cu profil IT&C din România, a intrat în faliment după ce a acumulat datorii “în cuantum foarte mare” iar în aceste condiţii  “nu există posibilitatea redresării activităţii”, conform datelor disponibile în Buletinul procedurilor de insolvenţă, scrie, astăzi, zf.ro.

Compania, fondată de antreprenorul Dan Dumitrescu, a avut în 2013 o cifră de afaceri de 18,4 mil. lei (4,2 mil. euro), un profit net de 50.824 lei (11.501 euro) şi un număr mediu de 22 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul finanţelor. Contactat de ZF, Dan Dumitrescu a refuzat să ofere detalii despre situaţia companiei. “Nu pot să ofer acum niciun detaliu”, a spus el.

În prezent, pagina web oktal.ro a devenit practic o oglindă a magazinului online rival cel.ro – deţinut de compania Corsar online. Această situaţie nu a fost determinată de o achiziţie a oktal.ro de către cel.ro ci de un acord între cele două companii, au precizat pentru ZF surse apropiate situaţiei.

Pe pagina web a Elka Oktal nu sunt publicate informaţii despre acest acord, însă datele de contact de la oktal.ro coincid acum cu cele ale cel.ro. Site-ul va putea fi vândut doar după ce va avea loc Adunarea creditorilor şi vor fi evaluate bunurile retailerului.

Oktal.ro este primul magazin online din România specializat pe comercializarea de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Magazinul, administrat de Elka-Oktal Group, companie cu o experiență de peste 15 ani pe piața locală de comerț electronic, oferă o gamă variată de produse, precum și consultanță și servicii post-vânzare.

Totodată, Oktal.ro este membru fondator al Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), asociație reprezentativă a magazinelor online din România, care susține interesele membrilor săi atât prin activitatea sa, cât și prin activitatea tuturor membrilor fondatori și a noilor membri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.