Potrivit unui studiu, realizat cu scopul de a descoperi efectele pozitive ale unei despărţiri, sunt necesare trei luni pentru a trecere peste dezamăgirea unei...

divorcePotrivit unui studiu, realizat cu scopul de a descoperi efectele pozitive ale unei despărţiri, sunt necesare trei luni pentru a trecere peste dezamăgirea unei relaţii eşuate, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.ro.

Gary Lewandowski şi Nicole Bizzoco de la Monmouth University, New Jersey, au chestionat 155 de persoane care au trecut printr-o despărţire în ultimele şase luni. Ei au aflat că persoanele au început să se simtă mai bine cu sine şi să dezvolte strategii puternice privind viaţa lor după cele 11 săptămâni.

Un alt studiu, care a cercetat refacerea emoţională a cuplurilor după un divorţ, a arătat că durată necesară pentru depăşirea acestui episod a fost mult mai mare. Potrivit  studiului sunt necesare 18 luni pentru a trece peste un divorţ, ceea ce reprezintă de şase ori mai mult faţă de timpul estimat de Lewandowski şi Bizzoco.

Acest lucru poate fi urmare a faptului că mariajul este considerat un angajament mult mai serios. Astfel, unul din şase utilizatori chestionaţi în cadrul acestui studiu a afirmat că i-a fost dificil să se descurce cu eşecul unei căsnicii. De asemenea, 43% dintre persoanele chestionate au precizat că au simţit un sentiment de eliberare în momentul în care au divorţat, iar 31% au spus că au trăit un sentiment de tristeţe.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.