Traim in era calitatii HD si mai nou a aparut si tehnolgia 4K. Drept urmare display-ul laptopului meu nu mai face diferenta. Dar diferenta...

aoc_u2868pqu_2Traim in era calitatii HD si mai nou a aparut si tehnolgia 4K. Drept urmare display-ul laptopului meu nu mai face diferenta. Dar diferenta este una imensa, asa ca am cautat sa ii atasez  un monitor la care sa vad si eu calitatea revolutionara despre care se vorbeste in ultima vreme.

Dupa cum stim toti producatorii de Tv-uri vin cu tehnologie 4K, ultraHD, care pur si simplu ne face sa nu mai plecam din fata televizorului. Asa ca am inceput sa imi caut un monitor ultra perfomarnt care sa imi redea acea calitate superba a imaginii. Dupa o zi de cautat m-am oprit la un monitor ce se plia pe cerintele mele.

“Alesul” a fost un AOC U2868PQU cu o rezolutie de 3840×2160 pixeli, ultraHD, 4K si cu display de tip LED-Backlit. Diagonala este de 28 de inchi (71.1 cm). Monitorul are un timp de raspuns de 1 ms si o rata de refresh de 60Hz. Contrastul este unu impresionant de 80.000.000:1, iar luminozitatea de  300cd si 1.07 miliarde de culori.

AOC-u2868Pqu-2Unghiul de vizulizare eeste de 178/170 grade. Este echipat cu Display Port, HDMI ,MHL (poate afisa imagini de pe dispozitive cu android), DVI, Analog, si 4 porturi USB (2 porturi 2.0, 2 porturi 3.0). Bineinteles nu lipseste nici partea de picture in picture, iar pe langa asta monitorul are si picture by picture.

Spre deopsebire de picture in picture unde avem imaginea principala si undeva in colt o alta sursa, la picture by picture ecranul se imparte pe jumatate si asa avem imaginile din 2 surse diferite, unde sunetul de la o imagine se aude in difuzoare si sunetul de la cealalta imagine in casti.

Sunetul este redat de 2 difuzoare de 3 watti. Monitorul este ideal pentru industria de gaming, avand timpul de rapuns de 1ms si cele 1.07  miliarde culori. Eu personal ma felicit ca am facut aceasta alegere si acum pot fi de accord cu cei care spun ca exista o diferenta imensa intre Full HD si 4K. AOC prin produsul lor ultraperformant mi-a aratat acest lucru in detaliu si prin tehnologie de ulitma generatie.

Ecranul se roteste si poate fi stil “oglinda”.  El se poate monta si pe perete avand pe spate sptiu alocat suportului de perete. Pretul acestui dispozitiv variaza intre  2100 – 2300 RON.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.