Gigantul american Microsoft şi-a pregătit încă din toamna trecută evenimentul de aseară, din Redmond, Washington, lăsând câteva firimituri de informaţii tuturor utilizatorilor sistemelor sale...
microsoft-windows-10-desktop-0001.0Gigantul american Microsoft şi-a pregătit încă din toamna trecută evenimentul de aseară, din Redmond, Washington, lăsând câteva firimituri de informaţii tuturor utilizatorilor sistemelor sale de operare, încercând să-i ţină conectaţi permanent la noutăţile pe care avea să le prezinte.

De-a lungul acestor luni, Microsoft a arătat fragmente din cel mai nou sistem de operare la care a lucrat, Windows 10, şi le-a dat posibilitatea dezvoltatorilor să lucreze la noi aplicaţii pentru această platformă. “Nu suntem buni în a păstra secrete”, au spus, la un moment dat, în cadrul evenimentului oficialii Microsoft. Aşa că, pe 21 ianurie, au decis să le demonstreze tuturor cum arată viitorul în versiunea lor. Iar ceea ce am văzut pe această scenă a fost Wow! Am văzut transformarea Microsoft, am văzut ce poate Windows 10!

Deşi nu au precizat o dată concretă pentru lansarea oficială a noii variante a sistemului de operare Windows, reprezentanţii companiei au at publicităţii faptul că utilizatorii din întreaga lume se vor putea bucura de cele mai trăsături ale Windows 10 în a doua parte a acestui an. Cei care folosesc deja Windows 7, 8 şi 8.1 vor putea beneficia în mod gratuit de cel mai nou update. În plus, software-ul are atât varianta e desktop cât şi una pentru smartphone-uri şi tablete.

Astfel, Windows 10 vine cu un meniu de Start modernizat (care poate fi întins pe întreg monitorul), posibilitatea de a gestiona mai bine paginile pentru multitasking, un Action Center care oferă acces imediat la diferite setări precum cea de WiFI, Bluetooth, de închidere a calculatorului. Odată cu acest sistem, Microsoft şi-a propus să integreze mai bine toate gadgeturile care folosesc software-ul companiei, aducând posibilitatea ca o notificare pe care utilizatorul a pierdut-o pe telefon sau tabletă să apară şi pe ecranul calculatorului.

Una dintre cele mai cool trăsături pe care Windows 10 le va avea de oferit este asistentul personal Cortana care îşi face debutul şi pe PC. Odată cu lansarea noului software, Cortana va deveni principalul tool pentru orice fel de căutări pe dispozitivele Windows, şi, spre deosebire de Siri sau Google Now, Cortana ştie să poate o conversaţie în mod natural.

Windows 10 vine şi cu o serie de îmbunătăţiri ale design-ului, aducând schimbări iconilor, aplicaţiilor şi ecranelor, totul legându-se mai bine.

În plus, noul sistem de operare va avea şi aplicaţii universale pentru toate gadgeturile care folosesc Windows. Una dintre ele este aplicaţia de mail, Outlook, care are acum nou capacităţi ortografice datorită Word, şi care este similară pe toate device-urile. Pe desktop, utilizatorii chiar pot personaliza Outlook cu o imagine de background pe care şi-o doresc. Şi calendarul a primit un makeover, şi arată la fel pe toate gadgeturile.

Aplicaţia de fotografii va şterge singură duplicatele care apar de pe urma sincronizărilor şi va îmbunătăţi imaginile, la fel cum se întâmplă pe Google+.

Nu uităm nici de Project Spartan, numele de cod al noului browser de web la care au lucrat cei de la Microsoft. Noul browser va permite adnotări, comentarii pe o pagină web, precum şi posibilitatea de a o distribui şi altora cu notiţele utilizatorului.

Un nou mod de citire va face mult mai uşor de urmărit layout-ul unei pagini, Microsoft introducând şi un Reading List care se sincronizează pe telefoane, tablete şi PC-uri. Din nou, Cortana este prezentă, putând să ofere informaţii despre starea vremii, să se uite pe site-ul unui restaurant şi să ofere informaţii despre cum poţi ajunge acolo sau despre meniu.

Nu în ultimul rând, noul Windows 10 oferă posibilitatea conexiunii între gadgeturi şi consola de jocuri Xbox One. Astfel, utilizatorii pot vedea pe desktop, telefon sau tabletă, ceea ce se întâmplă pe consolă. Totodată, va exista posibilitatea de cross-play între cei care se joacă pe Xbox şi cei care sunt pe alte gadgeturi cu Windows 10.

microsoft-windows-10-live-verge-_0267 microsoft-windows-10-live-verge-_0385 microsoft-windows-10-live-verge-_0401 microsoft-windows-10-live-verge-_0281 microsoft-windows-10-live-verge-_0748 microsoft-windows-10-live-verge-_1144 microsoft-windows-10-live-verge-_0830 microsoft-windows-10-live-verge-_0655 microsoft-windows-10-live-verge-_0836

 

Foto: theverge.com

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.