Potrivit raportărilor centrului german de evaluare  JACDEC, cea mai sigură companie aeriană a lumii a devenit Cathay Pacific, din Hong Kong (în urcare de pe...
KLMPotrivit raportărilor centrului german de evaluare  JACDEC, cea mai sigură companie aeriană a lumii a devenit Cathay Pacific, din Hong Kong (în urcare de pe locul 2 anul trecut; în 2014, prima poziţie în clasament a fost atribuită companiei Air New Zeeland), pe locurile imediat următoare aflându-se Emirates (Emiratele Arabe Unite) şi EVA Air, o companie din Taiwan.

În ceea ce priveşte transportatorii aerieni europeni, în clasamentul parţial al JACDEC (întregul clasament urmează a fi dat publicităţii la finalul acestei luni), olandezii de la KLM sunt pe locul 5 în clasamentul mondial, germanii de la Lufthansa fiind pe locul 12.

Malaysia Airlines, implicată în două dintre cele mai grave accidente aeriene de anul trecut, a coborât de pe poziţia 34 ocupată în 2013 pe locul 57.

În 2014, numărul persoanelor decedate în accidente aviative a crescut cu aproape 4 ori comparativ cu anul precedent, spun specialiştii JACDEC.

Potrivit acestora, cele mai sigure regiuni ale lumii au fost America de Nord şi Eurasia, acolo nefiind semnalat niciun accident cu victime umane. Africa a fost scena a 18 incidente aeronautice cu 134 de victime, numărul acestora fiind întrecut de Europa, unde prăbuşirea avionului Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines deasupra Ucrainei a luat viaţa a 300 de pasageri. Cu toate acestea, regiunea Asia-Pacific a fost considerată cea mai puţin sigură în acest an, jumătate dintre decesele survenite în urma unor accidente aviatice fiind în această parte a globului.

“Deşi transportul aerian rămâne cel mai sigur, 2014 reprezintă un an atipic prin comparaţie cu anii precedenţi, când numărul de victime a scăzut constant”, declară specialiştii JACDEC.

Portofoliul JACDEC cuprinde analize  de performanţă a peste 3.500 de companii aeriene din întrega lume, clasamentul celor mai sigure  60 de companii de profil fiind întocmit pe baza unor date ca dimensiunea traficului, numărul de incidente şi pierderile totale suferite în ultimii 30 de ani.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.