Cartierele noi de lux ale Capitalei din zona de nord, Pipera și Șoseaua Nordului-Herăstrău atrag atenția atât a cumpărătorilor, cât și a chiriașilor. Cele...

apartament inchiriatCartierele noi de lux ale Capitalei din zona de nord, Pipera și Șoseaua Nordului-Herăstrău atrag atenția atât a cumpărătorilor, cât și a chiriașilor.

Cele mai multe tranzacții de cumpărare de locuințe noi premium încheiate în 2014 în zona Șoseaua Nordului – Herăstrău s-au realizat la bugete de 200.000-250.000 euro, clienții orientându-se spre apartamente noi cu suprafețe în jur de 120 mp.

Cumpărătorul cel mai pretențios și generos a dat însă 1.450.000 euro, pentru cel mai luxos penthouse nou, cu o suprafață utilă de peste 300 mp la care se adaugă  terasa în suprafață de 120 mp, situat lângă Parcul Herăstrău, din București.

În cartierul Pipera, apartamentele preferate de cumpărători s-au încadrat în bugete de 70.000 – 300.000 euro.

În anul care tocmai s-a încheiat, tranzacțiile imobiliare din categoria premium s-au situat ca valoare între 105.000 Euro ș1.450.000 Euro, pentru achizițiile imobiliare efectuate de end-useri.  Cele mai frecvente bugete au fost cuprinse între 200.000 – 250.000 euro, în zona Herăstrău, cumpărându-se apartamente începând de la 100 mp. Cele mai mari tranzacții intermediate de Nordis în această zonă au avut ca obiect două apartamente tip penthouse, unul în valoare de 1.450.000 euro și altul de 900.000 euro”, declară Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.

casaApartamentul de lux tip penthouse cumpărat  cu 1.450.000 euro (ilustrat în imaginile de mai sus) are 5 camere, situate pe 2 nivele și o terasă spectaculoasă. În amenajarea lui s-au investit peste 300.000 euro în finisaje premium ce au inclus placări cu granit, lemn sau piatră naturală și un sistem de climatizare performant.

În Pipera, chiriile la apartamente sunt la jumătate față de Șoseaua Nordului –Herăstrău. Cu bugetul unui apartament în Herăstrău, în Pipera închiriezi o vilă.

In zona Pipera cele mai multe apartamente închiriate au fost cele de 3 camere la bugete de 700-750 euro/lună.

In ceea ce privește închirierea de vile, cei mai mulți clienți au preferat clădirile cu cel puțin 4 camere în ansambluri rezidențiale, cu bugete între 800-1.200 euro/lună.

Cea mai mare tranzacție de închiriere în 2014 din zona Pipera a fost de 4.000 euro/lună pentru o vilă individuală în zona Erou Iancu Nicolae, cu o suprafață de 900 mp construiți și o curte de 2.500 mp.  Vila amenajată în stil clasic, dispune de o piscină generoasă, cramă proprie și o cameră home-cinema.

De cealaltă parte, tot pe segmentul de închiriere, cea mai mare tranzacție realizată de Nordis în noul cartier de lux Șoseaua Nordului-Herăstrău, s-a realizat la un buget de 3.300 euro/lună, noul chiriaș fiind un manager al unei companii multinaționale.

Apartamentul închiriat în acest buget (foto mai jos) are 4 camere, 3 băi și o suprafață totală de 220 mp utili. Pe terasa apartamentului, de aproximativ 150 mp este instalat un jacuzzi cu vedere liberă spre Parcul Herăstrău.casa2

În general, pentru tranzacțiile de închiriere, au contat mai ales bugetul, locația – apropierea de Parcul Herăstrău și mărimea apartamentului și mai puțin partea de amenajare și facilități.

Cele mai multe cereri dar si tranzacții, au fost pentru apartamente de trei camere, în jurul bugetului de 1.200 euro/lună.

Profilul clienților care închiriază proprietăți în zona de nord nu s-a schimbat – aceștia sunt, în continuare expați precum și oameni de afaceri. Pentru clienții cu bugete mai mici de 1.500 euro/lună contează mai mult bugetul, iar în general acesta nu crește. Acest tip de client este orientat mai mult către o locuință care să ofere un anumit nivel de confort, însă fără a depăși bugetul. Pentru clienții cu bugete peste 1.500 euro contează mai mult proprietatea (suprafațele, împărțirea, calitatea finisajelor) și locația. Pentru acești clienți bugetul poate crește dacă găsesc o proprietate care le depășește așteptările, declară Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.

Oferta de locuințe noi premium în cele două cartiere noi este în creștere, atât pe segmentul de vânzare, cât și de închiriere.

Numai în zona Șoseaua Nordului- Herăstrău se vor livra în următorii trei ani circa 300 apartamente noi, în ansambluri rezidențiale aflate în construcție.

„În 2015, ne așteptăm ca valorile, atât de vânzare cât și de închiriere să înregistreze o ușoară creștere. Există optimism în piață, evidențiat de demararea unui număr relativ mare de proiecte imobiliare”, completează Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.