Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi, al treilea jucător de pe piaţa internaţională de profil, va începe testarea a patru module pentru case smart de...
xiaomi-1Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi, al treilea jucător de pe piaţa internaţională de profil, va începe testarea a patru module pentru case smart de pe 26 ianuarie.

Anunţul a fost făcut de oficialii companiei în cadrul GeekPark Innovation Festival din Beijing, eveniment la care compania a venit, alături de o aplicaţie pentru smart home, şi cu un senzor de mişcare, un senzor pentru închidere/deschiere, un modul interconectat pentru aparatura casnică şi un hub care va integra toate aceste device-uri.

Potrivit informaţiilor Bloomberg, hub-ul va folosi reţeaua WiFi pentru a conecta aceste device-uri.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Xiaomi a anunţat şi un modul pe care partenerii companiei de pe partea de hardware îl vor putea integra în device-urile lor pentru a le transforma în gadgeturi smart care ar putea fi conectate şi la aplicaţia smart home pe care chinezii doresc să o lanseze în curând.

Astfel, potrivit informaţiilor in piaţă, se pare că modulul va costa circa 4 dolari şi va putea fi integrat în orice gadget, de la frigidere, la aparate de aer condiţionat sau maşini de spălat.

Gadget trends: cum arată noul flagship al Xiaomi, Mi Note?

“Care este strategia Xiaomi? De a folosi smartphone-ul pentru a conecta toate device-urile smart”, a declarat CEO-ul Xiaomi, Lei Jun.

Compania va începe testarea acestor device-uri de pe 26 ianuarie în rândul unor consumatori. Este de apreciat faptul că instalarea şi operarea acestora se poate face uşor, fără a fi necesar ajutorul unui profesionist.

Cât de smart e casa ta și cum o poți face și mai deșteaptă

Piaţa electrocasnicelor conectate la internet este estimată să ajungă la valoarea e 7.100 de miliarde de dolari în următorii 5 ani, de la 1.900 de miliarde de dolari în 2014. 

Florin Talpeş: Apple Pay va deveni o facilitate pentru atacatorii cibernetici

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.