Guvernul chinez a luat iniţiativa de a crea un fond de investiţii cu un capital de 40 de miliarde de yuani (circa 6,5 miliarde...
startupGuvernul chinez a luat iniţiativa de a crea un fond de investiţii cu un capital de 40 de miliarde de yuani (circa 6,5 miliarde de dolari) pentru finanţarea startup-urilor din industriile emergente.

Mişcarea guvernului uneia dintre cele mai mari economii ale lumii face parte din cele mai recente iniţiative ale sale de a ajuta la dezvoltarea sectorului privat şi de a susţine inovaţia,

“Fondarea acestui instrument de investiţii controlat de stat, care va avea un focus puternic în ajutorarea startup-urile din industrii în curs de dezvoltare, reprezintă un pas important pentru alăturarea noutăţilor din zona tehnologică cu cerinţele pieţei, inovaţiile şi zona de producţie”, au declarat oficialii guvernului chinez, citaţi de Reuters.

Zona de venture capital a Chinei este încă la un nivel incipient, după ani întregi în care întreaga economie a ţării a fost planificată de către oficialii statului, iar iniţiativele din sectorul privat au fost restricţionate.

Potrivit Reuters, în prima jumătate a anului trecut, 83 de noi fonduri de investiţii au fost deschise în China, capitalul destinat investiţiilor crescând cu 157% faţă de anul precedent. Suma a rămas, totuşi, la un nivel moderat: 6,76 miliarde de dolari. În aceeaşi perioadă, un număr de 517 noi business-uri au apărut pe piaţă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.