În fiecare zi ne apropiem tot mai mult de tehnologiile pe care le vedeam acum câţiva ani în seriale precum Star Trek şi pe...
stratiÎn fiecare zi ne apropiem tot mai mult de tehnologiile pe care le vedeam acum câţiva ani în seriale precum Star Trek şi pe care, poate, unii dintre noi nu le-am crezut niciodată a se transforma în realitate.

Printarea 3D nu mai este de ceva timp o noutate. Printăm cu ajutorul tehnologiei 3D căni, jucării, pistoale, organe, diferite piese pentru electronice, rochii, însă, iniţiativele de acest gen nu au trecut la un alt nivel, unul care poate revoluţiona producţia mondială din o serie variată de domenii.

Intel duce computingul într-o lume 3D. True Key, fără cabluri și parole

Iată că acum, lucrurile au trecut la un cu totul alt nivel. În Detroit, unde în prezent se desfăşoară Salonul Auto 2015, expozanţii au creat prima maşină printată cu ajutorul tehnologiei 3D. Strati, aşa cum este denumit acest prototip, este o maşină cu două locuri, care poate atinge viteza de 40 km/h şi care este destinată călătoriilor de durată mică, prin oraşe. Componentele lui Strati a fost realizate în 44 de ore, maşina fiind asamblată şi testată la faţa locului.

CES 2015: cum arată maşina viitorului în viziunea constructorilor germani?

“Acum durează circa 44 de ore pentru construcţia digitală a unui automobil. Sperăm ca până la finalul anului să ajungem la o durată de producţie de doar 24 de ore, urmând ca pe viitor să reuşim să o construim integral în doar 10-12 ore”, a declarat pentru Euronews Jay Rogers, CEO-ul Local Motors, constructorul Strati.

Componentele maşinii sunt realizate dintr-un plastic amestecat cu fibră de carbon şi turnat în peste 200 de straturi suprapuse. Odată asamblată, maşina este dotată cu un motor electric. Strati cântăreşte circa 800 de kilograme, cam jumătate din greutatea unei maşini care circulă în prezent pe şoselele din SUA. Durata de viaţă este de cel puţin 5 ani, materialele fiind total reciclabile.

Care sunt trendurile viitorului în tech? De la calculatoare, la smartphone-uri şi imprimante 3D

Strati va fi disponibil pentru vânzare în acest an, preţul său fiind între 15.000 şi 25.000 de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.