Gigantul american din tehnologie Google, proprietarul celui mai utilizat motor de căutate al lumii şi compania care controlează sistemul de operare Android, a demarat...
googleGigantul american din tehnologie Google, proprietarul celui mai utilizat motor de căutate al lumii şi compania care controlează sistemul de operare Android, a demarat o serie de discuţii cu unii dintre cei mai mari constructori de maşini ai lumii şi o parte dintre furnizorii lor de componente pentru a putea lucra mai eficient şi a putea lansa pe piaţă în următorii cinci ani o serie de maşini self-driving, “fără şofer”.

“Nu se poate să nu vorbim cu cei mai mari constructori auto. Ne pot oferi foarte mult din experienţa lor”, a declarat Chris Urmson, şeful proiectului Google, citat de Reuters.

Potrivit acestuia, printre numele mari din industrie cu care s-au purtat discuţii se numără General Motors, Ford Motor, Toyota Motor Corp, Daimler şi Volkswagen.

CES 2015: cum arată maşina viitorului în viziunea constructorilor germani?

“Ar fi o aroganţă din partea noastră să intrăm în acest proiect şi să credem că ne vom descurca mai bine ca ei”, a mai spus oficialul Google. Deocamdată gigantul american nu a hotărât ce rol va juca în proiect, adică dacă va construit propriile maşini fără şofer sau dacă va avea mai mult rolul de furnizor al sistemelor şi software-ului necesare pentru crearea acestui tip de maşini.

Primele prototipuri ale maşinilor self-driving ale Google au fost create în Detroit de către compania de inginerie Roush, iar sistemele şi componentele necesare acestor maşini au fost create alături de Continental, Bosch sau LG, microcipurile utilizate venind e la Nvidia.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.