Anul trecut, în România, numărul abonamentelor la cluburile sportive a crescut cu 12% față de 2013. Pentru 2015, procentul estimat de creștere este de...
fitnessAnul trecut, în România, numărul abonamentelor la cluburile sportive a crescut cu 12% față de 2013. Pentru 2015, procentul estimat de creștere este de 10 – 13%, printre motoarele creşterii numărându-se deschiderea unor noi cluburi moderne de fitness în marile orașe ale țării sau extinderea celor existente în afara Capitalei.

”Din ce în ce mai mulți angajatori aleg să ofere abonamente la sală angajaților pentru a-i motiva și a-i fideliza. Un procent de peste 30% dintre abonamentele 7card sunt oferite ca bonus salarial angajaților”, spune Andrei Crețu, cofondator al 7card.

La nivelul pieţei de fitness din România, bugetul mediu lunar pentru un abonament la o sală de sport este de 170 lei, prin comparatie cu abonamentul 7card, care este cu aproximativ 35% mai mic, ajungând și la 120 lei.

Din totalul abonamentelor făcute, 58% sunt pentru femei. Peste 55% dintre abonați aleg intrările la clasele de fitness și aerobic, 15% aleg activități speciale precum dans, escaladă, arte marțiale sau antrenamente multifuncționale și 30% dintre abonații 7card optează pentru sălile cu piscină.

Dintre programele de aerobic speciale la care participă abonații, cele mai cerute sunt: zumba, pilates, yoga și tae bo. ”Se poate constata în 2014 o cerere crescută pentru cluburile sportive care oferă posibilitatea practicării tenisului, squash-ului, escladei. Un mare accent se pune pe antrenamentele multifuncționale (de exemplu  Crossfit)”, spune Iulian Cîrciumaru, cofondator 7card.

7card este un abonament lunar ce permite accesul la peste 140 de săli de sport din București, Timișoara, Cluj Napoca și Brașov. La finalul anului 2014, rețeaua număra peste 6.000 de abonați activi, în creștere cu 150% față de 2013, și un număr de 142 săli, în creștere cu 180% față de 2013. În 2014, 7card a facilitat accesul și la centre de sport din afara Bucureștiului, pentru anul în curs fiind vizate alte 4 orașe importante din țară. Cifra de afaceri a 7card este estimată la aproximativ un milion de euro în 2014, iar pentru 2015 se prognozează dublarea acesteia. ”Anul acesta intenționăm să depășim 10.000 abonați, peste 200 de de săli și să încheiem parteneriate cu operatori din alte orașe importante ale țării”, spune Andrei Crețu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.