Compania românească NETOPIA, una dintre cele mai importante companii de pe segmentul de plăţi mobile, fondată de Antonio Eram, a primit o finanţare în...
mobilPay mastercard mobileCompania românească NETOPIA, una dintre cele mai importante companii de pe segmentul de plăţi mobile, fondată de Antonio Eram, a primit o finanţare în valoare de 2 milioane de dolari de la un grup de investitori din Mexic și SUA, pentru Mobilender (www.mobilender.mx), o aplicație mobilă de finanțare rapidă, lansată pe piața mexicană în martie 2013.

Potrivit reprezentanților NETOPIA, Mobilender este o aplicație disponibilă gratuit în AppStore și Google Play, prin care utilizatorii pot împrumuta, într-un interval de până la 40 de minute, până la 5.000 de pesos (340 dolari).

Serviciul se adresează, deocamdată, doar pieței din Mexic și a fost dezvoltat de echipele NETOPIA din București si SilliconValley.

„Întotdeauna am susținut că tranzacțiile de pe smartphone sunt viitorul, tot mai multe servicii financiare vor fi simplificate la maxim, pentru că tehnologia o permite, iar utilizatorul are nevoie de ele. De aceea am lansat Mobilender. Această rundă de finanțare ne întărește încrederea în capacitățile noastre de a inova, iar piața din Mexic este perfectă pentru natura proiectului. Este foarte aproape de Statele Unite, are o populație extrem de largă și ne oferă premisele de a extinde serviciul pe tot teritoriul Americii Latine”, declară Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA.

Mobilender este singura companie din Mexic care împrumută bani în orice moment al zilei, termenul de rambursare fiind de maxim 31 de zile.

În România, NETOPIA este lider de piaţă în ceea ce priveşte procesarea plăților mobile și online, prin serviciul mobilPay.

În iunie 2010, NETOPIA mobilPay a devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.