Dacă nu a fost până acum (deşi mă îndoiesc), smartphone-ul este pe punctul de a deveni cel mai bun prieten al nostru în călătoriile...
google translateDacă nu a fost până acum (deşi mă îndoiesc), smartphone-ul este pe punctul de a deveni cel mai bun prieten al nostru în călătoriile din afara graniţelor (mai ales în ţări în care nu suntem familiarizaţi cu limba locală). Şi mai ales, ne poate oferi ajutorul său de nepreţuit fără a plăti o factură colosală odată întorşi în ţară.

Un update al aplicaţiei Google Translate, anunţat la începutul acestei săptămâni şi disponibil de azi, 14 ianuarie, îi va oferi telefonului mobil posibilitatea de a traduce un text în timp real (în acelaşi timp, vom avea traducerea imediată şi dacă vorbim cu o persoană a cărei limbi nu ne este cunoscută).

Aplicaţia va putea, acum, să recunoască singură limba care este vorbită şi să efectueze traducerea fără o setare prealabilă prin simpla orientare a camerei gadget-ului către textul pe care dorim să-l înţelegem. Iar acest lucru va putea fi făcut fără a fi necesară o conexiune la internet.

Noul feature va fi disponibil atât pentru gadgeturile cu Android cât şi pentru cele cu iOS şi va permite, pentru început, traducerea în franceză, engleză, spaniolă, italiană rusă şi portugheză.

Oficialii Google promit în cel mai scurt timp disponibilitatea aplicaţiei şi pentru alte limbi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.