În Statele Unite, cei mai mulţi operatori de telefonie mobilă permit afişarea automată a alertelor în cazul copiilor dispăruţi (AMBER Alert – un sistem...
ambertÎn Statele Unite, cei mai mulţi operatori de telefonie mobilă permit afişarea automată a alertelor în cazul copiilor dispăruţi (AMBER Alert – un sistem de alertă imediată a cazurilor de dispariţie a minorilor; sistemul a fost implementat în SUA în 1996 – n.red.), iar o mare parte dintre smartphone-uri sunt configurate direct cu această opţiune.

Cu toate acestea, cei de la Facebook s-au gândit că pot aduce o valoare adăugată acestui sistem de alertă naţională şi au decis ca de astăzi să înceapă să trimită alerte pentru găsirea copiilor dispăruţi sau răpiţi în newsfeed-ul utilizatorilor reţelei de social media din zonele în care sunt semnalate aceste cazuri, scrie TechCrunch.

Sistemul pre-instalat pe dispozitivele mobile americane este limitat la câteva informaţii relatate pe scurt. Ceea ce îşi doreşte Facebook să facă este să aducă în faţa utilizatorilor reţelei toate informaţiile necesare pentru a aduce copilul dispărut înapoi în familie, precum fotografia sa, imagini ale maşinilor văzute în zonă la momentul dispariţiei, în esenţă, orice detaliu legat de eveniment.

Spre deosebire de sistemul de pe smartphone-uri, alerta de pe Facebook nu va fi vizibilă pe telefon în momentul în care ecranul este blocat.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.