Potrivit unui comunicat al retailerului online Amazon, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, gigantul american a ajutat la crearea a...
amazonPotrivit unui comunicat al retailerului online Amazon, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, gigantul american a ajutat la crearea a 6.000 de noi locuri de muncă full-time la nivel european doar în 2014.

Astfel, conform datelor Amazon, compania are un număr de 32.000 de angajaţi permanenţi la nivel european, noile joburi fiind create în centrele de logistică şi în departamente precum relaţii cu clienţii, dezvoltare de software, achiziţii sau design.

“Suntem încă în faza de investiţii şi extindere pe piaţa europeană şi suntem nerăbdători să lansăm noi oportunităţi de carieră în cadrul companiei şi în acest an”, a declarat Xavier Garambois, vice-preşedintele diviziei de retail a Amazon în Europa. Potrivit acestuia, cererea clienţilor europeni pentru produsele comercializate de Amazon a atins un nivel record în 2014.

Din datele anterioare ale retailerului reiese faptul că 1.200 de noi posturi au fost adăugate în Germania, ţară care este a doua mare piaţă de desfacere după SUA, şi în care compania are 10.000 de angajaţi în depozite şi peste 10.000 de angajaţi sezonieri, Marea Britanie fiind pe locul doi în ceea ce priveşte recrutările. Compania are circa 6.000 de angajaţi full-time în Marea Britanie, plănuind să aducă încă 1.000 de persoane în centrele pe care le deţine în această ţară.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.