Constructorul de avioane Airbus, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa internaţională de profil, a atins un nou record în 2014, pentru...
A350-MSN2-002Constructorul de avioane Airbus, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa internaţională de profil, a atins un nou record în 2014, pentru al 13-lea an consecutiv, în ceea ce priveşte numărul de aeronave livrate către clienţii săi.

Astfel, compania europeană – fondată în anul 1970, printr-o înțelegere între Franța, Germania și Marea Britanie – a onorat 629 de comenzi de aeronave către 89 de clienţi, 8 dintre aceştia fiind nou intraţi în portofoliu. Livrările includ 490 de aeronave din familia A320, 108 A330, 30 de A380 şi primul A350 XWB.

Totodată, Airbus a reuşit să atragă 1.456 de comenzi de la 67 de clienţi (dintre care 14 sunt noi), al doilea rezultat istoric de acest gen. Comenzile constau în 1.321 de aeronave single aisle (cu un singur culoar) şi 135 widebodies. Astfel, până la finalul anului, numărul acumulat de comenzi a crescut la 6.386 de aeronave, un nou record pentru industrie, evaluate la 919,3 miliarde de dolari conform preţurilor de listă.

La finalul anului 2014 Airbus deţinea mai mult de 50% din piaţa de aeronave de peste 100 de locuri. Printre numeroasele performanţe de vânzări se numără succesul A330neo, care a atras 120 de comenzi ferme în doar şase luni de la lansare. O altă reuşită comercială a fost decizia companiei Delta de a selecta A330neo pentru zborurile transatlantice şi A350 pentru rutele transpacifice. Un al element de remarcat în 2014 este popularitatea durabilă a aeronavelor A320neo şi ceo, care au acumulat împreună numeroase comenzi, în special de la companiile de leasing.

Din punct de vedere tehnic, punctul de referinţă al anului a fost finalizarea testării şi certificării A350 XWB, culminând cu livrarea la timp a primei aeronave pentru Qatar Airways. De asemenea, compania şi-a atins obiectivul de a livra 30 de modele A380, în timp ce Asiana, Qatar Airways şi Etihad au devenit noi operatori ai acestui model reprezentativ.

Totodată, potrivit oficialilor constructorului, programul A320neo se desfăşoară conform planului, după primul său zbor din septembrie 2014, urmând certificarea în trimestul 3 şi primele livrări în trimestrul 4.

„2014 a fost un an excelent, iar echipele Airbus nu numai că au livrat, dar şi-au depăşit obiectivele şi angajamentele”, a declarat Fabrice Brégier, preşedinte şi CEO Airbus. „Airbus a făcut, de asemenea, progrese importante spre o companie mai rapidă, mai simplă şi mai agilă, în timp ce strategia noastră de inovaţie treptată ne ajută să ne consolidăm poziţia de lider de piaţă în toate categoriile”, a mai spus oficialul Airbus.

Airbus este cel mai important producător mondial de avioane pentru pasageri, cu o capacitate variind de la 100 la mai mult de 500 de locuri. Airbus are unităţi de design şi producţie în Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, precum şi în subsidiarele sale din SUA, China, India, Japonia şi Orientul Mijlociu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.