Televizorul viitorului ar putea să nu mai fie un ecran plat dreptunghiular, ci o sferă, după modelul unui prototip expus la salonul de produse...

tv_sferaTelevizorul viitorului ar putea să nu mai fie un ecran plat dreptunghiular, ci o sferă, după modelul unui prototip expus la salonul de produse electronice International CES  2015 din Las Vegas, organizat la începutul lunii ianuarie, scrie Mediafax.ro.

Conceput special pentru a viziona videoclipuri la 360 de grade, noul dispozitiv reprezintă fructul unui colaborări dintre companiile franceze Ateme şi Kolor, specializate în programe informatice video şi asamblarea de imagini, compania britanică Pufferfish Displays, care produce module de proiecţii sferice, şi grupul tehnologic finlandez Finwe.

Oamenii pot deja să vizioneze clipuri la 360 de grade pe un televizor clasic sau pe o tabletă, însă forma sferică a noului dispozitiv adaugă o nouă dimensiune, care “poate să îmbogăţească experienţa unui concert sau a unui eveniment sportiv”, a declarat Mike Antonovich, directorul pentru continentul african al companiei Ateme.

Imagistica la 360 de grade este utilizată de câţiva ani deja de servicii precum Google Maps, dar compania Ateme spune că această tehnologie este mult mai dificil de utilizat pentru televiziunea în direct.

  • Eric Victor

    05/04/2015 #1 Author

    Curand vom avea cip uri in noi la cum evolueaza tehnologia. Foarte frumos, dar nu va fi util tuturor si mai ales cu ce scop daca va costa nu stiu cate milioare???

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.