Deşi nu este prezent la CES 2015, gigantul american Apple nu se lasă mai prejos faţă de competitorii săi care şi-au dezvăluit o parte...
appstore2Deşi nu este prezent la CES 2015, gigantul american Apple nu se lasă mai prejos faţă de competitorii săi care şi-au dezvăluit o parte din secretele acestui an la evenimentul din Las Vegas şi a prezentat ultimele date referitoare la încăsările făcute prin intermediul magazinului său de aplicaţii.

Astfel, compania cu sediul în Cupertino a anunţat recent că fanii săi au cheltuit aproape o jumătate de miliard de dolari pentru achiziţia aplicaţiilor din App Store în prima săptămână din 2015, aducând un nou record pentru Apple.

În plus, pe parcursul anului trecut, încasările App Store au crescut cu 50% comparativ cu anul anterior, compania având prin conturi circa 15 miliare de dolari câştigaţi doar din vânzarea de aplicaţii pentru gadgeturile sale mobile.

Potrivit oficialilor Apple, developerii de iOS au generat venituri de 25 de miliarde de dolari din 2008 – momentul lansării magazinului virtual – şi până acum, 10 miliarde de dolari fiind scoşi doar în 2014. Şi pentru că nu sunt puţini cei care au talent la programare şi sunt specializaţi pe iOS, Apple a creat, atât direct cât şi în manieră indirectă, peste 1 milion de locuri de muncă numai la nivelul SUA.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.